Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät

Superottelu odottaa! Yhdysvaltojen sankari hehkutti tulevaa Ranska-peliä into piukeana: "Siitä tulee hitonmoinen sirkus"

Yhdysvallat kaatoi neljännesvälierässä Espanjan, joka voi olla tyytyväinen taisteluilmeeseensä maanantain ottelussa.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Megan Rapinoe
Megan Rapinoe oli hassuttelutuulella Espanja-voiton jälkeen.Getty Images

Yhdysvallat kaatoi odotetusti Espanjan jalkapallon naisten MM-kisojen neljännesvälierässä ja varmisti puolivälieriin todellisen huippukohtaamisen. Kisaemäntä Ranska odottaa perjantaina Pariisin Parc des Princesillä.

Espanja jaksoi roikkua Yhdysvaltojen mukana odotettua paremmin, mutta kaksi rangaistuspotkua käänsivät pelin ennakkosuosikeille. Voittomaaliksi jääneen Megan Rapinoen rangaistuspotkuun johtanut tilanne varmistettiin tuttuakin tutumpaan tapaan VAR-kopissa.

Virginia Torrecilla tavoitteli palloa holtittomasti ja osui Rose Lavelleen, joka kaatui rangaistusalueella. Kontakti ei ollut iso, mutta riittävä.

– Meni sääntöjen mukaan. Turha, vähän huolimaton puolustaminen. Yhdysvaltalaispelaajan kosketus oli menossa pois päin maalista, mutta Torrecilla antoi mahdollisuuden pistää pallo pilkulle, Yle Urheilun asiantuntija Marko Saloranta totesi.

Yhdysvaltojen kapteenin Rapinoen pää pysyi kylmänä molemmissa pilkkutilanteissa. Hän käänsi katseet jo odotettuun Ranska-kohtaamiseen.

– Toivon, että siitä tulee valtavaa ja hullua, sitä sen pitäisi olla. Siitä tulee paras ottelu, kaikki halusivat sitä. Siitä tulee hitonmoinen sirkus! Nämä ovat niitä isoimpia pelejä, joista uneksimme lapsena, Rapinoe intoili (siirryt toiseen palveluun) yhdysvaltalaistoimittajille.

– Ranskan joukkue on todella hyvä pallon kanssa. Meidän täytyy pystyä myös hyökkäämään, emme voi vetäytyä ja antaa heidän pelata. Prässimme voi haavoittaa heitä.

Espanja
Espanja kaatui Yhdysvaltoja vastaan saappaat jalassa.Getty Images

Espanja loi uskoa tulevaisuuteensa

Espanja kaatui kunnialla, otsikoi maan suurimpiin urheilulehtiin kuuluva Marca (siirryt toiseen palveluun) verkkosivuillaan. Kuvailu osui nappiin, sillä Espanja teki Yhdysvaltojen iltapuhteesta yllättävän vaikean.

Espanjan puolustussuunnitelma toimi hyvin. Jennifer Hermoson tasoitusmaali tuli heti Rapinoen ensimmäisen rangaistuspotkun jälkeen, mutta muutoin Espanjan hyökkäyspelistä puuttui rohkeutta. Joukkue pystyi etenemään ajoittain laitojen kautta syvälle hyökkäyskolmanneksella, mutta boksista ei löytynyt ratkaisijoita.

– He tuntuivat miettivän enemmän sitä, etteivät päästäisi maalia kuin että uskaltaisivat voittaa pelin, Saloranta sanoi studiossa.

Espanjalainen naisjalkapallo kehittyy kovaa vauhtia, joten maalla on edessään valoisa tulevaisuus. Sekä maajoukkueen että seurajoukkueiden toimintaan on panostettu viime aikoina paljon rahaa. Saavutettu pudotuspelipaikka oli maan MM-historian ensimmäinen.

– Meidän täytyy olla ylpeitä. Tämä tappiota kasvattaa meitä tulevaisuudessa. Haastoimme maailman parhaan joukkueen tosissaan, päävalmentaja Jorge Vilda sanoi turnauksen verkkosivuilla.

Lue myös:

Yllätys jäi piippuun: Espanja roikkui pitkään Yhdysvaltojen kyydissä, mutta rangaistuspotkut käänsivät neljännesvälierän mestarisuosikille – katso huippuhetket

Suomessa pelannut Kamerunin tähti paljasti valmentajan rajun syytöksen keskellä käsittämätöntä kaaosta – sekavista hetkistä tulossa rangaistus, Fifan pomo hehkutti kohujoukkuetta

Kommentti: Kamerunin oikuttelevat pelaajat lytännyt raju puheenvuoro oli aiheellinen – kohuottelu tiivisti paljon puhutun tuomarityöskentelyn ongelmat

Ranskalle taipunut Brasilia osoitti, että naisten jalkapallo kehittyy myös Euroopan ulkopuolella – asiantuntijat hehkuttivat: "Ylivoimaisesti paras ja vauhdikkain ottelu"

"Me pelasimme reilusti" – Kamerunin päävalmentaja syytti erotuomaria vääristä tuomioista, kiisti rasismisyytökset ja kielsi pelaajiensa lopettaneen pelaamisen

Täysi kaaos! MM-kisojen pudotuspeli keskeytyi useaan kertaan – itkuiset Kamerunin pelaajat eivät suostuneet jatkamaan peliä videotarkistuksen jälkeen

Kohuottelun jälkipyykki alkoi välittömästi – Englannin päävalmentaja hiiltyi täysin ja laukoi hurjia kommentteja: "Tuollainen käytös ei kuulu jalkapalloon"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat