Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät

Ruotsi vastahyökkäsi vaisun Kanadan kumoon – asiantuntija ojensi tähtipuolustajaa: "Pää ylös, jatka peliä ja murehdi vasta sitten!"

Yle Urheilun asiantuntijat kummastelivat Kanadan pelaajien vaisua kehonkieltä tappioon päättyneessä Ruotsi-ottelussa.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Kadeisha Buchanan
Kadeisha Buchanan pettyi pahoin Ruotsi-tappioon.Getty Images

Kanadan joukkueesta on puhuttu jalkapallon naisten MM-kisojen aikana kenties turnauksen mukautuvimpana joukkueena, mutta neljännesvälierässä Ruotsia vastaan siitä ei näkynyt merkkejä. Se kostautui, sillä Ruotsi eteni jatkoon 1–0-voitolla.

Ruotsin voittomaali syntyi upean vastahyökkäyksen päätteeksi. Kosovare Asllani sai pallon puolessa kentässä syötönkatkon jälkeen, eteni kohti maalia ja vapautti loistosyötöllä Stina Blacksteniuksen maalintekoon.

– Ruotsin tilanteenvaihtovoima oli tänään ratkaiseva tekijä. Loistava sijoittuminen Asllanilta, hän sai koko tilan itselleen auki. Samoin Blackstenius, hän teki liikkeen pois päin pallosta, Yle Urheilun asiantuntija Maiju Ruotsalainen ihasteli.

Parhaan mahdollisuutensa tasoitusmaalin tekoon Kanada sai rangaistuspotkusta, kun pallo osui Asllanin käteen. Ruotsin maalivahti Hedvig Lindahl venyi loistavaan torjuntaan, vaikka Janine Beckien yritys näytti menevän vastustamattomasti kohti vasenta alanurkkaa.

– Mielestäni se ei mennyt ihan sinne mihin pitää, koska se oli juuri sen korkuinen, että Lindahl sai sen kiinni. Maalivahdille on niin paljon helpompaa, kun pallo nousee vähän eikä mene ihan maata pitkin, Ruotsalainen mietti.

Katso tästä ottelun huippuhetket!

Kanadan vaisu hyökkäyspeli kummastutti asiantuntijoita. Joukkueen hyökkääminen oli kauttaaltaan hidasta.

– Taktinen joustavuus ei näkynyt. He puskivat Ruotsin puolustusmuuriin ja laittoivat sinne pitkää palloa aivan turhaan loistavaa topparikaksikkoa Linda SembrantNilla Fischer vastaan, Palloliiton varapuheenjohtaja Katri Mattsson sanoi.

Kanada näytti kentällä ajoittain jopa haluttomalta. Asiantuntijat epäilivät, oliko pelaajien lataus kohdallaan loppuvihellykseen asti.

– Hyvin silmiinpistävää koko pelissä. En tiedä, johtuiko se kuumuudesta vai mistä. Todella outoa, koska nyt kuitenkin pelattiin jatkopaikasta MM-kisoissa, Mattsson totesi.

Tv-kuvissa näkyi, kuinka tähtipuolustaja Kadeisha Buchanan käveli kentällä pää painuksissa saatuaan keltaisen kortin tappioasemassa. Suomen maajoukkueen valmennusryhmään kuuluva Ruotsalainen ojensi topparia studiossa.

– Tuo on kehonkieli, jollaista pelaajien ei haluta tässä tilanteessa osoittavan. Pää ylös, jatka peliä ja murehdi vasta sen jälkeen!

Lue myös:

Stina Blackstenius katkaisi liki vuoden maalittoman putkensa makeassa paikassa – katso, kuinka hyllytetyn Chelsea-vahdin upea rankkaritorjunta varmisti Ruotsille voiton

Superottelu odottaa! Yhdysvaltojen sankari hehkutti tulevaa Ranska-peliä into piukeana: "Siitä tulee hitonmoinen sirkus"

Yllätys jäi piippuun: Espanja roikkui pitkään Yhdysvaltojen kyydissä, mutta rangaistuspotkut käänsivät neljännesvälierän mestarisuosikille – katso huippuhetket

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat