Suora

  • Urheiluruutu

Jari Huttusen haaveet huippupestistä kaatuivat ainakin hetkeksi – Hyundai valitsi kolmoskuskinsa Jyväskylään

Craig Breen palaa MM-rallipoluille Jyväskylässä.

Jyväskylä
Craig Breen kuvassa
Craig Breen sijoittui Jyväskylän MM-rallissa kolmanneksi vuonna 2016.Tomi Hänninen

Jari Huttusen haaveet päästä kilpailemaan Hyundain WRC-auton ratissa Jyväskylän MM-rallissa kaatuivat ainakin tämän vuoden osalta. Hyundai on nimittäin valinnut kolmanneksi kuljettajakseen Thierry Neuvillen ja Andreas Mikkelsenin rinnalle Craig Breenin.

Suomalaiskuski oli yksi tallin kuskiehdokkaista, sillä hän ajanut Hyundain WRC-autolla tällä kaudella kaksi SM-rallia. Huttusen pääasiallinen tehtävä SM-ralleissa on kuitenkin on ollut testityössä. Huttunen ajaa seuraavaksi Hyundain R5-autoa Puolan rallissa tänä viikonloppuna.

Irlantilaiskuljettaja ajoi viimeiset kaksi kautta Citroenin tehdastallissa, mutta jäi täksi vuodeksi ilman tallipaikkaa. Breen on tottunut menestymään Suomessa, sillä vuonna 2016 hän sijoittui Jyväskylän sorateillä kolmanneksi. Hyundain mukaan (siirryt toiseen palveluun) Breen ajaa testikilpailuna pari viikkoa ennen Jyväskylän kisaa ajettavan Viron rallin.

Tänä vuonna hän on ajanut muun muassa Italian kansallisessa rallisarjassa ja kotimaansa Irlannin asfalttisarjassa. Breen vaihtoi tälle kaudelle kartturia, kun hänen vierelleen istui Toyotalla ajavan Kris Meeken entinen kartanlukija Paul Nagle. Breenin entinen kartturi Scott Martin lukee nykyään nuotteja M-Sportin Elfyn Evansin rinnalla.

Hyundain oli valittava Jyväskylään kolmoskuski sopimuskuljettajiensa ulkopuolelta, sillä pätkäsopimuksilla ajavat Sebastien Loeb ja Sardiniassa voittanut Dani Sordo olivat ilmoittaneet, että he eivät ole käytettävissä Jyväskylässä.

Rallikuski Jari Huttunen
Jari Huttunen oli yksi niistä kuljettajista, joita Hyundai harkitsi käyttävänsä elokuisessa Jyväskylän MM-rallissa.Jussi Jäkälä

Lue myös:

Taistelu WRC-tiimien välillä kiristyy kesätauolle siirryttäessä – kuljettajat ajavat kyläkilpailuita kiertääkseen testisääntöä

Tommi Mäkinen tuskaili Toyotan luotettavuutta, Tänakin dramaattinen ulosajo johtui todennäköisesti ohjausviasta: "Niitä näyttää nyt koko ajan löytyvän"

Sardiniassa toiseksi yltänyt Suninen iloitsi uransa parhaasta suorituksesta, konkarikartturi suitsutti uutta aisapariaan: "Ajoi kyllä poika hienosti"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat