Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Veikkausliigan teräsmiehen käsittämätön putki päättyy – lähes kuuden vuoden ajan kaikki ottelut pelannut Hauhia joutuu vaihtopenkille

Mikko Hauhian 185 peräkkäisen ottelun putki päättyy tänään, kun hän on vaihtopenkillä KuPSia vastaan.

Veikkausliiga
FC Lahden Mikko Hauhia HIFK-ottelussa huhtikuussa 2019
FC Lahden Mikko Hauhia huhtikuun HIFK-ottelussa.Matti Raivio / AOP

FC Lahden kapteenin Mikko Hauhian pitkä peliputki päättyy tänään tiistaina. Hauhia on merkitty FC Lahden alustavaan avauskokoonpanoon vaihtopelaajaksi.

Hauhia on pelannut alusta loppuun peräti 185 peräkkäistä ottelua. 34-vuotiaan puolustajan putki alkoi elokuussa 2013 ja päättyy lähes kuusi vuotta myöhemmin.

Hauhian otteluputki hakee vertaistaan. Tilastokärjessä oleva Mikko Kavén pelasi aikanaan 218 perättäistä ottelua, mutta hänen pelipaikkansa oli maalivahti. Hauhia on kenttäpelaajista tässä tilastossa omaa luokkaansa.

Nyt ennätysputki päättyy, kun FC Lahden puolustuksessa tiistain KuPS-ottelussa pelaavat Jean-Cristophe Coubronne, Jani Tanska, Mikko Viitikko ja Teemu Penninkangas. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, minkä takia Hauhia aloittaa KuPS-ottelun penkiltä.

Yle Urheilu kertoi Veikkausliigan teräsmiehen uskomattoman otteluputken taustoista viime kesänä. Jutun voi lukea täältä.

– Kehon huoltoon panostetaan treeneissä, mutta teen paljon asioita myös omalla ajalla. Täällä Lahdessa tähän puoleen on aina satsattu ja varsinkin viime vuosina siihen on pyritty kiinnittämään entistä enemmän huomiota, Hauhia kertoi tuolloin.

– Mikko on valmentajan näkökulmasta ihanteellinen urheilija. Hän tekee asiat kurinalaisesti ja pitää huolta itsestään myös omalla ajalla. Mikko tarjoaa valmentajalle aina mahdollisuuden olla käytettävissä ja on omalla tekemisellään hyvä esimerkki muille, FC Lahden fysiikkavalmentaja Toni Huuhka sanoi.

Veikkausliigan otteluita seurataan tiistaina Yle Puheen Urheilukierroksella kello 18.02 alkaen.

Lue myös:

Veikkausliigan hämmästyttävä teräsmies on pelannut yli 200 ottelua putkeen – "Hän on ihanteellinen urheilija"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat