Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Lähes kuusivuotinen peliputki päättyi 400. Veikkausliiga-ottelussa – FC Lahden Mikko Hauhia kuuli saavutuksestaan stadionkuulutuksessa: "Ilmeisesti pitää paikkansa"

Mikko Hauhia on pelannut nyt yhteensä 400 Veikkausliiga-ottelua. Niistä 185 peräkkäisessä hän oli mukana alusta loppuun.

Veikkausliiga
mikko hauhia lahti arttu heinonen kups
Mikko Hauhia (vas.) ei ollut tietoinen ottelusaldonsa kasvamisesta peräti 400:ään.Timo Hartikainen / AOP

Veikkausliigan teräsmies, FC Lahden kapteeni Mikko Hauhia aloitti tiistain jalkapallokierroksen vaihtopenkiltä. Edellisen kerran 34-vuotias Hauhia on istunut vaihtopenkillä avausvihellyksen aikana lähes kuusi vuotta sitten. Peräkkäisiä alusta loppuun asti pelattuja otteluita Veikkausliigassa ehti kertyä 185.

Tiistaina Kuopion Palloseuran vieraana ollut FC Lahti joutui nöyrtymään, kun KuPS juhli 5–1-voittoa.

Hauhia tuli kentälle toisella jaksolla todistamaan tappiota. Hurjan otteluputken päättymisestä konkari ei ollut moksiskaan, mutta tappio harmitti.

– No, näin tänään. Mutta se (otteluputken katkeaminen) on kyllä sivuseikka, enemmän tässä nyt ovat ajatukset siinä, ettemme saaneet yhtäkään pistettä matkaan. Tämä oli jo toinen peli putkeen tällä lailla. Nyt pitää vähän terävöittää asioita ja palata voittojen tielle seuraavassa kotipelissä, Hauhia analysoi Yle Puheen Urheilukierroksen haastattelussa.

Paitsi että Hauhia aloitti ottelun epätavanomaisesti vaihtopenkiltä, oli ottelu hänelle muutenkin erityinen. Hauhia sai täyteen 400 Veikkausliiga-ottelua.

– Ilmeisesti pitää paikkansa, koska kehtasi tuolla lailla sanoa, Hauhia veisteli ja viittasi stadionkuuluttajan tekemään kuulutukseen konkarin juhlaottelusta.

Kapteenin ominaisuudessa Hauhia siirsi kuitenkin heti katseensa jo tulevaan ja joukkueen menestykseen.

– Paljon ainakin saimme oppia tänään, ja jos ei muuta, niin entistä motivoituneempana joukkueena menemme seuraavaan peliin, Hauhia päätti.

Mikko Hauhiaa haastatteli Kari Salmela.

Lue myös:

Veikkausliigan teräsmiehen käsittämätön putki päättyy – lähes kuuden vuoden ajan kaikki ottelut pelannut Hauhia joutuu vaihtopenkille

Veikkausliigan hämmästyttävä teräsmies on pelannut yli 200 ottelua putkeen – "Hän on ihanteellinen urheilija"

KPV oli kiinni yllätyksessä, kunnes Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki iski hattutempun – HJK kukisti IFK Mariehamnin erikoisilla maaleilla

"Viimeinen herääminen tapahtui tänä talvena" – syömistään muuttanut Rasmus Karjalainen on valmis tekemään tulosta jalkapallon huippusarjassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat