Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät

"He saivat hallitsevan Euroopan mestarin polvilleen" – Asiantuntijat harmittelivat Japanin MM-turnauksen säälimätöntä loppua, Hollannin joukkuepeli herättää kysymyksiä

Lieke Martensin kaksi osumaa siivittivät Hollannin 2–1-voittoon ja puolivälieriin jalkapallon naisten MM-kisoissa.

jalkapallomaajoukkueet
Van de sanden kumagai
Hollannin Shanice van de Sanden lohdutti seurajoukkuekaveriaan Saki Kumagaita Japanin 1–2-tappioon päättyneen ottelun jälkeen. Getty Images

Jalkapallon naisten MM-kisojen neljännesvälierissä nähtiin tiistaina yksi dramaattisimmista loppuratkaisuista, kun toista puoliaikaa hallinnut Japani putosi Hollannin 90. peliminuutilla rangaistuspotkusta syntyneen 2–1-voittomaalin vuoksi. Tilannetta edelsi tähtitoppari Saki Kumagain käsivirhe rangaistusalueen sisällä.

Myös Yle Urheilun asiantuntijoilla riitti sympatiaa Japania kohtaan.

– Olen aidosti pahoillani Japanin puolesta. He pelasivat vauhdikkaasti ja viihdyttävästi varsinkin toisella puoliajalla ja olisi ollut hienoa, että ottelu olisi saanut hieman erilaisen lopun, Heidi Pihlaja sanoi.

Vaikka 2010-luvun kestomenestyjiin lukeutuva Japani lähti altavastaajana hallitsevaa Euroopan mestaria vastaan, oli se hieman yllättäen vahvempi osapuoli etenkin toisella jaksolla.

– Upea esitys Japanilta, nuori joukkue on kehittynyt turnauksen aikana. Japani korvasi fyysisyyden puutteen loistavalla maltilla ja yhteispelillä. He saivat hallitsevan Euroopan mestarin vähän kuin polvilleen. Enemmän kysymyksiä herättää Hollannin joukkuepelaaminen kuin Japanin, Toni Korkeakunnas pohti.

Japanin Yuka Momiki oli maansa myynyt Japanin 1–2-tappion jälkeen.
Yuka Momiki oli maansa myynyt Japanin 1–2-tappion jälkeen.Getty images

Nuoren joukkueen peli keräsikin asiantuntijoilta kiitosta.

– Japani löysi paitsi Hollannin puolustuksesta heikkoudet ja se pystyi myös eliminoimaan Hollannin hyökkäyspelin lähes kokonaan. Hollanti alkoi hyytyä, kun Japani oli entistä vahvempi laidoilla, Pihlaja aloitti.

– Japani esitti ihan huikeaa puolustuspelaamista, mutta minuun teki suuren vaikutuksen ennen kaikkea joukkueen pallollinen pelirohkeus. Olen aina ihaillut pelaajia, joilla on malttia pallon kanssa. Se kertoo, että taito ja itseluottamus on kunnossa, Korkeakunnas jatkoi.

Kirvelevästä loppuratkaisusta huolimatta asiantuntijat näkivät turnauksen päätöksessä myös positiviista.

– Ensi vuonna olympialaiset pelataan Tokiossa, joten uskon, että kokemus on aika arvokas tässä vaiheessa nuorelle joukkueelle. Tappio varmaan kirpaisee nyt, mutta ensi vuonna siitä voi olla iso arvo, Pihlaja pohti.

Sen sijaan hallitseva Euroopan mestari on pulassa jatkopeleissä, mikäli se jatkaa samaan malliin.

– Tuli tunne, että Hollanti halusi oikoa ja luotti taitaviin laitapelaajiin. Pallo lyötiin heille ja sitten odotettiin, että he taikovat jotain. Joukkuepelaamisen osalta he antoivat vaisun kuvan, Korkeakunnas summasi.

Lue myös:

Dramaattinen päätös! Japani oli lähempänä voittomaalia, mutta Hollanti ratkaisi rangaistuspotkusta viime hetkellä – katso, kuinka Lieke Martens murskasi Japanin jatkohaaveet

Euroopan dominointi jatkuu MM-viheriöllä– Italia nollasi Kiinan ja eteni puolivälieriin, katso supervaihtopelaajan voittomaali

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat