Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n alkukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n välierät

Oranssi meri odottaa: Japanin pudottanut Hollanti saa "kotiedun" puolivälieräotteluun – "Uskomatonta pelata siellä uudestaan"

Hollantilaisleirin tunnelmat olivat syystäkin riehakkaat voitokkaan Japani-ottelun jälkeen. Puolivälierä Italiaa vastaan pelataan Hollannille mieluisessa paikassa.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Hollannin fanit
Hollannin faneilla oli aihetta juhlaan neljännesvälierässä Japania vastaan.Getty Images

Hollanti eteni ensimmäistä kertaa historiassaan jalkapallon naisten MM-kisojen puolivälieriin. Joukkueella oli mukana myös onnea, sillä Japani oli toisella puoliajalla lähempänä maalintekoa. Lieke Martens iski 2–1-johtomaalin VAR-tarkastuksella tuomitusta rangaistuspotkusta viime hetkillä.

– Joskus tarvitsee hieman onnea. Olemme todella ylpeitä siitä, että teimme historiaa, Martens tunnelmoi lehdistötilaisuudessa.

Päävalmentaja Sarina Wiegman jakoi kunniaa Japanille ja kehui sitä yhdeksi turnauksen parhaista joukkueista.

– Olemme todella iloisia, että löimme heidät. Menimme ikään kuin neulansilmän läpi, Wiegman sanoi De Telegraafin (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Hollannin joukkue seisoi keskiympyrässä ringissä ottelun päättymisen jälkeen tunteikkaana.

– Huusimme vain toisillemme! Puhuimme, että jatkamme historian kirjoittamista, Wiegman avasi.

Hollanti
Katso tästä Hollanti–Japani-ottelun huippuhetket!

Japanin turnaus oli nousujohteinen. Paremmalla onnella ja ennen kaikkea paremmalla viimeistelyllä Hollanti olisi todennäköisesti kaatunut Rennesin illassa. Päävalmentaja Asako Takakura oli syystäkin pettynyt.

– Tiesimme, että meidän täytyy vaihtaa taktiikkaa tähän otteluun ja pelasimme rauhallisesti. Meiltä puuttui kliinisyyttä. Tämä on vain pakko hyväksyä, Takakura sanoi lehdistötilaisuudessa.

Hollanti kohtaa lauantaina puolivälierässään Italian Valenciennesissä. Stadion on jo ennestään tuttu, sillä maa kohtasi siellä Kamerunin alkulohkossa. Kaupunki sijaitsee lähellä Belgian rajaa, joten oranssia väriä tunnustavien hollantilaiskannattajien virta pelipaikalle on jälleen taattu.

– On uskomatonta pelata siellä uudestaan. Viimeksi tuntui, että olisi pelannut kotikentällä. Odotamme jälleen paljon kannatusta, enkä malta odottaa ottelua, kaksi maalia Japanin verkkoon iskenyt Martens intoili.

Lue myös:

Dramaattinen päätös! Japani oli lähempänä voittomaalia, mutta Hollanti ratkaisi rangaistuspotkusta viime hetkellä – katso, kuinka Lieke Martens murskasi Japanin jatkohaaveet

Euroopan dominointi jatkuu MM-viheriöllä– Italia nollasi Kiinan ja eteni puolivälieriin, katso supervaihtopelaajan voittomaali

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat