Suora

  • Elävä arkisto esittää

Jousiampuja Taru Kuoppa ylsi uransa parhaaseen sijoitukseen – toiveet olympiapaikasta kuitenkin romuttuivat

Rion olympialaisissa 2016 kilpaillut Kuoppa uskoo mahdollisuuksiinsa vielä napata olympiapaikka Tokioon.

ammunta
Taru Kuoppa
Taru Kuoppa kilpaili Rion olympialaisissa 2016. Hän on vielä vailla paikkaa Tokion olympialaisiin 2020.EPA

Hienosti Minskin Euroopan kisoissa urakkansa aloittaneen jousiampuja Taru Kuopan tie nousi pystyyn, kun hän kärsi 6–0-tappion Venäjän Anna Balsukovalle jousiammuntakilpailun kolmannella kierroksella.

– Tuulen suunta vähän muuttui ja oli vaikea ennakoida sitä, vaikka yritin. Tuonne vasemmallehan ne menivät, Kuoppa harmitteli Yle Urheilun haastattelussa.

Kuoppa sijoittui lopputuloksissa yhdeksänneksi, mikä on hänen paras sijoituksensa kansainvälisissä kilpailuissa.

Maapaikka Tokion olympialaisissa 2020 olisi vaatinut vähintään sijoittumisen neljän parhaan joukkoon ja korkeimman sijoituksen niiden urheilijoiden joukosta, joilla ei maapaikkaa vielä ollut.

Kuoppa, 35, säväytti suorituksillaan tiistaina, kun hän voitti ensin Slovenian Ana Umerin puhtain luvuin 6–0 ja toisella kierroksella hallitsevan Euroopan mestarin, Turkin Yasemin Ecem Anagözin lukemin 6–0.

– Olen tavallaan ihan tyytyväinen, paitsi siihen mitä äsken tapahtui. Hyvällä mallilla ovat asiat. Kyllä tämä tuo luottamusta tähän touhuun, Kuoppa sanoi kisarupeaman päätyttyä.

Vuoden 2016 kesäolympialaisissa Rio de Janeirossa kilpaillut Kuoppa ei ole huolissaan, vaikka olympiapaikkaa ei Minskistä tullut.

– Hyvät mahdollisuudet on ensi vuonna ottaa se EM-kisoista tai sitten viimeisestä olympiakarsinnasta. Kyllä se otetaan, Kuoppa hymyili.

Lue myös:

Euroopan kisat: Eetu Heino valopilkkuna

Lari Pesonen, 24, sai kavereiltaan rahat kisamatkaan ja ampui Suomelle olympiapaikan – Metsästyskortin hankkiminen vei lajin pariin

Suomen Euroopan kisojen joukkueessa kaksi olympiamitalistia

Olympialaisiin tähtäävät jousiampujat keksivät luovan tavan treenata lumen keskellä – suomalaiset kärkkyvät lajissa maailman kärkeä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat