1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. ralliautoilu

Harri Rovanperä kumoaa huhut poikansa siirtymisestä Toyotalle: "Se asia on tuulesta temmattu"

Brittilehti Motorsport News kertoi keskiviikkona, että Kalle Rovanperä olisi ensi kaudella Toyotan WRC-kuljettaja.

Kalle Rovanperää viedään huhuissa jo lujaa WRC-auton rattiin. Kuva: AOP

Brittiläinen autourheilulehti Motorsport News kertoi keskiviikkona, että 18-vuotias Kalle Rovanperä siirtyisi ensi kaudeksi Toyotan WRC-talliin. Lehden mukaan Rovanperä olisi jo tehnyt koko ensi kautta koskevan sopimuksen tallin kanssa.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Nuoren kuljettajan isä, entinen rallikuljettaja Harri Rovanperä kumoaa lehden väitteen Yle Urheilun puhelinhaastattelussa.

– Ne ovat pelkkiä toimittajien huhujuttuja. Ei ole mitään tietoa aiheesta. Se asia on tuulesta temmattu.

Kalle Rovanperä on ollut loistavassa vauhdissa WRC2-luokassa Skodallaan. Hän johtaa sarjaa 13 pisteen erolla Citroenilla ajavaan Mads Östbergiin. Kolmesta viime kilpailusta Rovanperä on kairannut voiton.

Viime kaudella Rovanperä oli sarjan kolmas.

Muun muassa Yle Urheilun ralliasiantuntija Riku Tahko on väläytellyt, että Rovanperä voisi olla ensi kaudella valmis WRC-auton rattiin. Harri Rovanperän mukaan vielä on liian aikaista neuvotella ensi kauden sopimusesta.

– Jossain kohtaa mietintämyssy on varmasti päässä, mutta sopimusneuvottelut ovat varmaan syksyn asioita ja niitä mietitään silloin. Nyt on vielä liian aikaista edes miettiä sellaista. Keskitytään seuraavaksi Jyväksylän ralliin. Elo-syyskuussa asiat varmaan lähtevät liikkeelle pikkuhiljaa.

Tällä kaudella Toyotan WRC-kuljettajina ovat päästelleet MM-sarjaa johtava Ott Tänak, kuudentena oleva britti Kris Meeke ja kymmenenneksi jäänyt Jari-Matti Latvala.

Ilta-Sanomille Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoi, että neuvotteluja ensi kaudesta on tässä vaiheessa käyty vasta Tänakin kanssa (siirryt toiseen palveluun).

Mikäli Rovanperä ajaa ensi kaudella WRC-sarjaa, olisi hän kautta aikain nuorin tehdaskuljettaja MM-sarjassa.

Rallin seuraava osakilpailu ajetaan Jyväskylässä elokuun alussa.

Lue myös:

Kommentti: Jäitä hattuun, sillä spekulaatiot kirjoitettiin vasta sanoiksi – Kalle Rovanperän ei oikeasti tarvitse päättää vielä tulevaisuudestaan

Rovanperän loistava voittokulku jatkui Sardiniassa, kovat olosuhteet imivät mehut 18-vuotiaasta: "Yksi rankimmista ajamistani ralleista"

Latvala taistelee tulevaisuudestaan – alkukauden rämpiminen saatava loppumaan

Kalle Rovanperä luottaa uudenkarheaan Skodaansa eikä murehdi uusien haastajien vauhtia: "Hyvä, kun pystyy vertailemaan"

Rovanperä on täräyttänyt sellaiset näytöt pöytään, että ne ovat saaneet asiantuntijankin mielen muuttumaan nuoren tähden tulevasta kaudesta: "Täysin suvereenia dominointia koko ajan"