Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tuomaripomo Collina on tyytyväinen VAR-järjestelmään MM-kisoissa – "Olemme yllättyneitä kritiikistä"

Pierluigi Collinan mukaan naisten MM-turnaus ei ole ollut VAR-järjestelmän testauspaikka.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Pierluigi Collina
Pierluigi Collinan mukaan virheitäkin on tehty, mutta se on luonnollista, kun uusia teknolgioita otetaan käyttöön. Getty Images.

Videotuomarijärjestelmä VAR on ollut näkyvästi esillä jalkapallon naisten MM-kisoissa. Tilanteita on tarkistettu runsaasti ja tarkistukset ovat vieneet paljon aikaa.

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan tuomarikomitean puheenjohtaja, entinen huipputuomari Pierluigi Collina kertoi keskiviikkona pitämässään tiedotustilaisuudessa olevansa tyytyväinen siihen, miten järjestelmä on toiminut kisojen aikana.

– Kun otimme VAR-järjestelmän käyttöön, tiesimme, että se ei olisi helppoa. Tuomarit eivät ole käyttäneet järjestelmää omissa liigoissaan. Mutta olimme sitä mieltä, että se olisi reilua ja että olisimme valmiita siihen, Collina sanoi.

Arvostelu on kohdistunut paljon siihen, kuinka pitkiä taukoja VAR-tarkistukset ovat aiheuttaneet peleihin.

– On kysymys siitä, että tehdään oikea päätös. Ei voi saada kaikkea oikein ja olla samaan aikaan hyvin nopea, Collina perusteli.

Kritiikkiä on tullut myös tilanteista, joissa rangaistuspotku on uusittu, kun maalivahdin jalat ovat olleet irti maaliviivasta.

– Olemme rehellisesti sanottuna yllättyneitä kritiikistä. Jos jotain on kirjoitettu sääntöihin, siihen on syy, Collina sanoi.

Collina otti kantaa myös Englannin Valioliigan suunnitelmiin olla rankaisematta maalivahteja kyseisissä tilanteissa. Collinan mukaan kaikkien sarjojen täytyy noudattaa sääntöjä.

Collina myönsi, että virheitäkin on tehty, mutta se on luonnollista, kun uusia teknologioita otetaan käyttöön. Hänen mukaansa MM-turnaus ei ole ollut mikään testauspaikka.

– Naisten MM-kisat ovat tämän vuoden tärkein turnauksemme. Mielestämme tämä ei ole mikään testiturnaus. Uudistuksia on käytetty kaikissa kesän turnauksissa. Jos meillä on mahdollisuus käyttää tällaista teknologiaa, emme voi sivuuttaa sitä.

Lue myös:

"Tuomareita kohtaan epäreilu tilanne" – Yle Urheilu selvitti, kuinka paljon kohutut videotarkistukset ovat vieneet aikaa MM-kisoissa Kuukausia odotettu superpeli, tyylien taisto sekä Norjan ja Ruotsin mahdollisuus komeaan saavutukseen – lue analyysit ja tiedät asetelmat MM-jalkapallon huimiin puolivälieriin

Donald Trumpin ja Yhdysvaltojen naisten MM-futistähden sanasota käy kuumana! Presidentti tykitti Twitterissä: "Suorita työsi!"

Lähteet: SVT, Independent

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat