Suora

  • Urheiluruutu

Skeet-ampuja Heinonen finaalissa 12 vuoden tauon jälkeen – tarjolla ollut olympiapaikka sivu suun

Skeet-ampuja Marjut Heinonen jäi Euroopan kisojen finaalissa viimeiselle sijalle eli kuudenneksi Minskissä.

urheilu
Marjut Heinonen, Minsk 2019
Lassi Palo - SAL

Marjut Heinonen selviytyi kansainvälisellä tasolla skeet-finaaliin 12 vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran hänet oli nähty kuuden parhaan loppukilpailussa vuonna 2007.

Finaalipaikka ratkesi vasta pitkän uusinnan jälkeen, kun Heinonen ampui kahden muun kilpakumppaninsa kanssa kahdesta viimeisestä finaalipaikasta.

Vesisateessa käydyn finaalin alku Minskissä oli kaikkinensa tahmea, sillä heittimissä tuntui olevan paljon häiriöitä, mikä pitkitti finaalin alkua. Heinosen finaaliammuntaan mahtui pari heikompaa jaksoa, kun hän menetti ensin perättäiset kiekot 8 ja 9 ja vähän myöhemmin suomalaiselta livahti ohi peräti kolme perättäistä kiekkoa (14–16).

Heinosen tulos 14/20 riitti finaalin kuudenteen sijaan, mikä tiesi samalla ainoan tarjolla olleen Tokion olympiakisojen maapaikan lipumista sivu suun.

Heinosen kanssa finaalissa olympiapaikasta taisteli kolme muutakin naista. Maapaikan lunasti Ranskan Lucie Anastassiou, joka sijoittui kisassa hopealle. Mestaruuden vei Italian Diana Bacosi ja pronssia hänen maannaisensa Chiara Cainero. Italialaiset olivat ainoat jo aiemmin olympiapaikat saavuttaneet finaalissa.

Kansainvälisellä tasolla Euroopan kisojen loppukilpailupaikka oli 43-vuotiaalle Heinoselle siis vasta uran toinen. Ja sen jälkeen kun skeetin peruskilpailussa siirryttiin ampumaan 125 kiekkoa, oli paikka vasta ensimmäinen. Vuonna 2007 hän oli Granadassa kuudes saavuttaen sinä vuonna myös paikan 2008 Pekingin olympiakisoihin. Tuolloin peruskilpailussa ammuttiin 75 kiekkoa.

Nyt olympialaisten maapaikka naisten skeetissä on edelleen saavuttamatta Tokion kisoihin. Viime kaudella Heinonen oli parhaimmillaan 9. Changwonissa käydyssä maailmancupin osakilpailussa.

Heinonen oli neljäs suomalainen loppukilpailuun selviytynyt ampuja. Häntä ennen Marika Salmi ja Satu Mäkelä-Nummela olivat mukana naisten trapin finaalissa ja Juho Kurki pienoiskiväärin asentokilpailussa. Olympiapaikat jäivät kuitenkin saavuttamatta.

Lue myös:

Heinonen naisten skeetin finaaliin pitkä kaavan kautta – olympiapaikka silti jälleen kiven takana

Lari Pesonen, 24, sai kavereiltaan rahat kisamatkaan ja ampui Suomelle olympiapaikan – Metsästyskortin hankkiminen vei lajin pariin

Mäkelä-Nummela putosi karvaasti finaalista – olympiapaikka jäi haaveeksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat