Minskin Euroopan kisat – Soravuo säväytti permannolla

Miesten telinevoimistelun karsinnassa suomalaisilonaiheet tulivat permannolta. Emil Soravuo sai suorituksestaan huippupisteet 14,600 ja oli telinekohtaisen karsinnan ykkönen

urheilu
Emil Soravuo
Kuvassa Emil SoravuoGhadi Boustani / Yle

Emil Soravuo sai suorituksestaan huippupisteet 14,600 ja oli telinekohtaisen karsinnan ykkönen, joten Soravuo kamppailee mitaleista sunnuntain telinefinaaleissa.

– Tänään meni todella hyvin. Oli puhdas sarja ja pisteet sen mukaiset, tällä kaudella vahvasti myös maailmancupissa permannolla esiintynyt Soravuo iloitsi.

Myös Oskar Kirmeksen pisteet 14,366 olisivat riittäneet permantofinaaliin, mutta maakiintiö telinefinaaleihin on yksi per maa. Päälajissaan kuusiottelussa Kirmes keräsi pisteet 77,498, jotka oikeuttivat karsinnassa maakiintiöt huomioiden sijaan 21. Kirmes on finaalia ajatellen kolmannella varasijalla. 18 parhaan ottelufinaaliin olisi vaadittu pisteet 78,398.

- Päivä alkoi permannolla tosi hyvin. Ottelussa meni aika vaihtelevasti – kolme telinettä meni hyvin ja kolme huonosti. En usko, että se riittää finaaliin asti, Kirmes uumoili jo suorituksen tehtyään.

Polet B-finaalin voittoon, sulkapallonelikon turnaus päättyi

Pauliina Polet voitti ylivoimaisesti B-finaalin ratamelonnan yksikön 500 metrillä ajallaan 2.06,500. Kun A-finaaliin selviytyi alku- ja välierien kautta yhdeksän urheilijaa, Poletin kokonaissijoitus kilpailussa oli kymmenes.

Netta Malinen ja Miika Nykänen päättivät kisojen melontaurakan 5 000 metrin matkalla. Malisen veto riitti naisissa sijaan 19 ajalla 32.09,572. Nykänen oli miehissä 16:s ajalla 23.55,279.

Sulkapallossa sekä Eetu Heinon että Airi Mikkelän taival katkesi neljännesvälieriin (sijoille 9-16). Heino taipui Venäjän Vladimir Malkoville (maailmanranking-59) erin 0–2 (14-21, 14-21). Mikkelä hävisi Tanskan ykkössijoitetulle Line Höjmark Kjärsfeldtille niin ikään erin 0–2 (12-21, 5-21).

Myös Anton Kaistin ja Oskari Larkimon turnaus päättyi tappioon nelinpelin puolivälierässä. Ison-Britannian Christopher Langridge ja Marcus Ellis nappasivat välieräpaikan erin 2–0 (21-17, 21-14).

Lähteet: Olympiakomitean tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat