Winnipeg pitää tiukasti kiinni Patrik Laineesta: "Jos kilpailevia tarjouksia tulee, aiomme vastata niihin ja tarjota saman"

Patrik Laineesta tulee heinäkuun alussa rajoitettu vapaa agentti, joten seurat saavat tehdä hänelle tarjouksia.

Patrik Laineesta saa pian tehdä tarjouksia. Kuva: Getty Images

Jääkiekon NHL:ssä pelaavan Winnipeg Jetsin suomalaistähti Patrik Laineen kolmivuotinen tulokassopimus päättyi menneen kauden jälkeen, ja suomalaistykin taustajoukot neuvottelevat parhaillaan jatkosta seuran kanssa.

Laineesta on tulossa heinäkuun alussa rajoitettu vapaa agentti, eli muut seurat saavat tehdä kilpailevia tarjouksia.

Jokaisella taalajäillä pelaamallaan kaudella vähintään 30 täysosumaa tehnyt Laine olisi oivallinen lisä monen joukkueen hyökkäyspeliin, mutta Winnipeg aikoo pitää huippupelaajastaan kiinni. Winnipegin tähdistä myös muun muassa hyökkääjä Kyle Connor on samassa tilanteessa Laineen kanssa, mutta kaksikko kuuluu Winnipegin tulevaisuuden suunnitelmiin.

– Toki etenemme aina tilanteen mukaan. Jos kilpailevia tarjouksia tulee, aiomme vastata niihin ja tarjota saman. Meillä on sitten loppukesä aikaa hioa asiat kohdalleen, Winnipegin GM Kevin Cheveldayoff kertoi NHL:n verkkosivuilla.

Winnipeg eteni pudotuspeleihin toisella kaudella peräkkäin, mutta pelaajistossa tapahtuu jonkin verran vaihtuvuutta ennen ensi kautta. Yksi varmoista lähtijöistä on puolustaja Jacob Trouba, joka siirtyi New York Rangersiin.

– Se on ihan normaalia. Vaihtuvuutta on aina, mutta nyt kyse on isommista nimistä. Jää nähtäväksi, mitä muiden rajoittamattomien ja rajoitettujen vapaiden agenttien kanssa tapahtuu, Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice kommentoi.

Laineen lisäksi NHL:n suomalaisnimistä esimerkiksi Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ja Carolina Hurricanesin Sebastian Aho pelasivat tulokassopimustensa viimeiset kaudet ja neuvottelevat taustajoukkoineen jatkosta seurojensa kanssa.

Lue myös: