1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. triathlon

Yle Urheilun Karaokekarnevaali rantautuu Lahden raastavaan triahtlonkilpailuun – kuinka koviin selostussuorituksiin yltävät hämäläiset?

Teräsnaiset ja -miehet kilpailevat Lahdessa lauantaina. Ylen Karaokekarnevaali on mukana Ironman-kisahuumassa.

Lasse Viren vireen saapuu voittajana maaliin vuoden 1976 Montrealin olympiakisoissa, Dick Quax kirii toiseksi.

Yle Urheilun ja aluetoimitusten kesäkiertue Karaokekarnevaali jatkuu lauantaina Lahdessa Ironman-triathlonkilpailun yhteydessä. Yleisö voi kokeilla urheiluselostamista tai sään ennustamista Ylen kanavilta tuttujen Milla Madetojan, Kalle Palanderin ja Sanna-Leena Perungan kanssa.

Selostettavan aiheen voi valita listalta tai arpoa onnenpyörällä. Valittavana on monta huikeaa urheiluhetkeä vuosien ja vuosikymmenten varrelta, kuten esimerkiksi Lasse Virenin kaatuminen ja olympiavoitto vuodelta 1972 tai Matti Nykäsen liitely sumun keskeltä MM-kultaan vuonna 1982.

Jyväskylässä yleisurheilukisojen yleisö innostui huimiin selostussuorituksiin – hämäläisillä on mahdollisuus pistää paremmaksi lauantaina Lahdessa.

Sääkaraokessa voi selostaa vaikkapa juhannuksen säätä Suomessa ja Marsissa vuonna 2050.

Jokainen osallistuja palkitaan Yle-lahjalla. Parhaat suoritukset valitaan yleisöäänestyksellä 25.–28.7. Yleisöäänestyksen voittaja pääsee myös osallistumaan Urheilustudion lähetyksen tekoon.

Toista kertaa Lahdessa järjestettävään Ironman-kisaan osallistuu nyt 2 000 urheilijaa. Kisa starttaa uintiosuudella klo 15.30 ja ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan maaliin pyöräily- ja juoksuosuuden jälkeen noin 19.30. Kilpailua voi seurata suorana Yle Areenasta.

Tubettajat tähtinä yleisötapahtumassa

Ylen Karaokekarnevaalin tapahtumapiste sijaitsee Lahden satamassa Vesijärvenkadun ja Satamakadun kulmauksessa. Tunnelmia kisapaikalta välitetään Radio Suomen erikoislähetyksessä klo 14 – 18 taajuuksilla 96 ja 97,9 MHz.

Ylen haastateltavina on päivän mittaan Ironman-kisaan osallistuvat Suomen ykköstriathlonisti Kaisa Sali ja Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb sekä entinen huipputriathlonisti Pauli Kiuru. Paikallisväriä tuovat tubettavat lahtelaissiskokset Elina ja Sofia sekä musiikkiuraa tekevä tubettajakaksikko Arttu Lindeman ja Jaakko Parkkali.

Karaokekarnevaali kiertää kesän aikana kuudella paikkakunnalla urheilutapahtumien yhteydessä. Lahden jälkeen kiertue vierailee vielä Joensuussa 24.7. ja Helsingissa 1.–3.8. Pointti – utelias kaupunkifestivaalilla.

Lue lisää:

Uinuuko sisälläsi mestariselostaja, joka herättää eloon niin urheilutapahtuman kuin säärintaman? Osallistu Ylen Karaokekarnevaaliin kuudella paikkakunnalla