Suora

  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Mimosa Jallow haluaa olla täydessä terässä MM-altaassa – osallistuu vain yhdelle matkalle selkäuinnissa

13-vuotias parauimari Daniela Sohlman oli kelpo uintipäällä. Hän kohensi perjantaiaamuna kahta eri Suomen ennätystä.

uinti
Mimosa Jallow
Mimosa Jallow ottaa nyt selkäuinnista pienen tauon, jotta olisi täydessä terässä MM-altaassa.Jarkko Riikonen / Yle

Mimosa Jallow rajoittaa selkäuintimatkansa vain perjantain 50 metriin Espoon SM-altaassa. Aamupäivän alkuerissä matka sujui kärkiaikaan 28,34.

– Olen uinut tällä kaudella joka kisoissa selkää. Rauhoitamme nyt sitä lajia ja jätämme kaikki paukut MM-kisoihin, Jallow ennakoi Etelä-Koreassa kilpailtavia maailmanmestaruuskisoja.

Selkäuinnin 50 metriä toi Jallowille vajaa vuosi sitten uran ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisamitalin. Jyväskyläläinen oli Glasgow'n EM-kisoissa pronssilla ja ui kisoissa matkan Suomen ennätyksen 27,42.

Espoossa Jallow olisi voinut heivata koko selkäuinnin, mutta päätyi uimaan altaanmitan perjantaina, jotta sai päivään yhden kisamatkan. Muuten hän kilpailee SM-kisoissa perhos- ja vapaauinnissa.

Selkäuimareille ulkoallas on haastava, sillä hallin katosta ei pysty ottamaan kiintopisteitä uinnin suuntaamisessa. Alkuerässä Jallowkin kolautteli lopussa pari kertaa rataköysiin.

– Pari kertaa osui, mutta ihan yllättävän hyvin se sujui, Jallow naurahti.

Espoon kisat ovat Jallowille välietappi kohti MM-allasta. Hän hioo valmentajansa Marko Malvelan kanssa taktiikoita ja tarkkailee uinnin osa-alueita, jotta pystyy keskittymään MM-viimeistelyssään oikeisiin asioihin.

– Kova treenijakso päättyy näihin kisoihin. Sitten aletaan pikkuhiljaa herkistellä enemmän ja enemmän kohti MM-kisoja.

Seitsemän uimarin MM-joukkue viimeistelee kisakuntonsa Thaimaassa Phuketin lähellä, jossa maajoukkue leireili myös tammikuussa. Koreaan uimarit siirtyvät muutama päivä ennen MM-kisojen alkua.

Nuori parauimari urakoi ennätyksiä

Vantaalaisen Simmis Wandan Daniela Sohlman paransi ensin 400 metrin vapaauinnin SE-aikaansa yli 17 sekunnilla ja viilasi sekunnin 200 metrin sekauinnin SE-ajastaan.

Sohlman ui parauintien S10-luokassa 400 metrillä ajan 5.22,09.

– Pienemmissä kisoissa olen uinut 5.19, mutta viimevuotinen SE parani aika paljon, vasta 14 vuotta täyttävä Sohlman sanoi.

– Vastatuuli vähän haittasi, hän naurahti ulkoaltaan metkuja.

Sekauinnissa kello pysähtyi aikaan 3.07,37, ja Sohlmanin aiemmin keväällä uima SE parani tasan sekunnin. Sohlman paineli vielä aamusession lopuksi 50 metrin selkäuinnin aikaan 40,09. Sohlmanin pitkän tähtäimen tavoitteena ovat paralympialaiset.

Lue myös:

Hulkko tykitti Suomen mestaruuteen mielestään huonolla uinnilla – Laukkasen vauhti kateissa: "Näky taululla on ihan järkyttävä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat