Suora

  • Leluja ja lentopalloa

Onko tässä Ruotsin yllättävä apu MM-puolivälierään? Tanskan tähti pukeutuu MM-kisoissa Ruotsin paitaan ja kannustaa villisti joukkuetta, jonka takia häntä ei nähdä MM-viheriöllä

Tanskan tähtihyökkääjä Pernille Harder on Ranskan MM-turnauksessa tukemassa kumppaniaan Madgalena Erikssonia.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Pernille Harder
Pernille Harder ohjasi peliä Algarve Cupin ottelussa Tanska–Hollanti.

Tanska ei selviytynyt jalkapallon naisten MM-kisoihin jäätyään lohkonsa kakkoseksi. Jatkokarsinnoista Ranskan MM-turnaukseen eteni puolestaan Hollanti, ja maailmanrankingin sijalla 17. oleva Tanska jäi kisoista rannalle kolmannen kerran peräkkäin.

Tämä ei ole estänyt Tanskan tähtipelaaja Pernille Harderia nauttimasta suuresta jalkapallojuhlasta, sillä hänet on nähty katsomossa useaan otteeseen. Harder on elänyt kisoissa tunnelman mukana ja kannustanut riehakkaasti – Ruotsia.

Syy on kuitenkin melko selvä: Harder kannustaa Ranskassa tyttöystäväänsä, Ruotsin joukkueessa puolustajana pelaavaa Magdalena Erikssonia. Kaksikko ikuistettiin myös Kanada-ottelun jälkeen pusukuvaan, jossa Harder on katsomon puolella Ruotsin paitaan pukeutuneena.

– On todella tärkeää, että hän on täällä, vaikka hän olisi halunnut mielellään olla itsekin pelaamassa. Minulle merkitsee paljon, että hän on omaksunut myös kannattajan roolin, Eriksson sanoi Aftonbladetille. (siirryt toiseen palveluun)

Kaikki tanskalaiset eivät ole tätä sulattaneet. Erityisen katkeran tilanteesta tekee tanskalaisten mielestä se, että maata ei nähdä MM-turnauksessa nimenomaan rakkaan naapurimaan takia: Euroopan karsinnoissa D-lohkosta jatkoon porskutteli lohkovoittajana Ruotsi.

Nyt Harder on ottanut itse kantaa kohuun.

– Mitä sitä ei rakkauden eteen tekisi. Älkää huoliko, Tanska on minulle aina ykkösmaa, Harder kirjoitti Twitter-tilillään.

Eriksson paljasti Aftonbladetille, että kaksikko keskustelee hyvinkin paljon jalkapallosta. Harderista voi siis hyvinkin olla ruotsalaispuolustajalle hyötyä, sillä Ruotsi kohtaa lauantaina puolivälierässä Saksan. Harder edustaa seuratasolla Saksan suurseura Wolfsburgia, jonka kanssa hän juhli vastikään naisten Bundesliigan mestaruutta.

Marozsan mukana murtuneella varpaalla

Tilastojen valossa Saksa on ottelussa vahvempi. Maailmanrankingissa Saksa on toisena, kun taas Ruotsi löytyy seitsemän sijaa alempaa sijalta yhdeksän. MM-kisoissa Saksa on napsinut ainoastaan voittoja, kun taas Ruotsi kärsi Yhdysvalloille 0–2-tappion. Saksa on ollut Ruotsille viime vuosina harvinaisen paha vastus, sillä edellisen kerran länsinaapuri on onnistunut kukistamaan Saksan 24 vuotta sitten.

Neljännesvälierässä Ruotsi oli tiukoilla Kanadaa vastaan ja eteni jatkoon tiukan 1–0-voiton turvin Hedvig Lindahlin torjuttua Kanadan rangaistuspotkun. Saksalla ei ollut mitään ongelmia Nigeriaa vastaan, jonka se kukisti 3–0.

Dzsenifer Marozsan
Saksan Dzsenifer Marozsan harjoitteli joukkueen mukana perjantaina. Getty images

Sankarivahti jätti puolivälieräottelua edeltäneen tiedotustilaisuuden väliin, sillä hän on kärsinyt helteen lisäksi allergiaoireista. Joukkueenjohdon mukaan Lindahl jäi hotellille varatoimenpiteenä, ja hänen pitäisi olla pelikunnossa lauantai-iltana.

Saksa taas saa mitä todennäköisimmin toivotun lisän kokoonpanoonsa, kun Dzsenifer Marozsanin odotetaan palaavan pelikentälle. Maailman parhaisiin pelaajiin lukeutuva Marozsan loukkaantui avausottelussa Kiinaa vastaan ja myöhemmin varvas paljastui murtuneeksi. Hyökkääjä palasi Saksan kokoonpanoon neljännesvälieräotteluun Nigeriaa vastaan, mutta kentällä häntä ei nähty.

Lue myös:

Saksa ei ole päästänyt MM-viheriöllä vielä maaliakaan, mutta joukkue ei silti vakuuta: "Pitää ilman muuta parantaa, jos meinaa mennä loppuun asti"

Superhelteet kiusaavat MM-kisoja – ruotsalaisleirissä on varauduttu kaikkeen pudotuspeliavauksessa, jopa pelaajien virtsa syynissä Ruotsalaismediat ylistävät supervahdin torjuntaa – verrataan jo legendaariseen kansallissankariin, myös postimerkkiä vaadittu

Ruotsi vastahyökkäsi vaisun Kanadan kumoon – asiantuntija ojensi tähtipuolustajaa: "Pää ylös, jatka peliä ja murehdi vasta sitten!"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat