Toyota antaa Takamoto Katsutalle WRC-auton kahteen MM-ralliin

WRC2-luokassa kilpaileva Takamoto Katsuta, 26, ajaa WRC-autolla Saksan ja Katalonian MM-rallissa.

ralliautoilu
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta pääsee MM-rallin reiteille Saksassa ja Espanjassa.AOP

Toyotan rallitalli ilmoitti perjantaina (siirryt toiseen palveluun), että se antaa haastajaohjelmansa japanilaiskuljettajalle Takamoto Katsutalle WRC-auton kahteen MM-ralliin.

Katsuta ajaa Saksan MM-rallissa elokuun lopussa ja Kataloniassa lokakuun lopussa. Hän ajaa kuitenkin neljättä autoa, eli ei kerää valmistajien pisteitä.

Täysin vieras WRC-auto ei kuitenkaan japanilaiselle ole, sillä Katsuta on ajanut Toyotan ralliautoa tällä kaudella kahdessa SM-rallissa.

– Takamoto on ottanut tänä vuonna isoja askeleita. Hän onnistui myös todella hyvin ensimmäisissä SM-ralleissaan Yariksen WRC-autolla. Tämän vuoksi olemme varmoja, että hän on jo nyt valmis seuraavaan askeleeseen, tallipäällikkö Tommi Mäkinen kommentoi tiedotteessa.

Tällä kaudella Katsuta kilpailee WRC2-luokassa. Chilessä hän vei luokkansa voiton. WRC2-sarjassa Katsuta on neljäntenä 47 pisteellä. Luokkaa johtaa Benito Guerra 69 pisteellä.

Toyotalta on tullut painetta kauden aikana tallille siitä, että japanilaiskuljettaja halutaan puikkoihin. Ensi kaudella Japanin osakilpailu on mukana MM-kalenterissa.

Seuraava MM-ralli ajetaan elokuun alussa Jyväskylässä.

Lue myös:

Toyota teki peliliikkeen: neljäs auto Sardinian MM-ralliin Juho Hännisen ajamana

Harri Rovanperä kumoaa huhut poikansa siirtymisestä Toyotalle: "Se asia on tuulesta temmattu"

Kommentti: Jäitä hattuun, sillä spekulaatiot kirjoitettiin vasta sanoiksi – Kalle Rovanperän ei oikeasti tarvitse päättää vielä tulevaisuudestaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat