Suora

  • Urheiluruutu
  • Sykähdyttävin hetki 2019
  • Urheiluruutu

Asiantuntijat asettelivat Megan Rapinoelle kansallissankarin viittaa – ylistivät Yhdysvaltojen onnistunutta taktiikkaa ja muistuttivat Ranskan tylystä faktasta: "Aika normaali suoritus"

Yle Urheilun asiantuntijat Marianne Miettinen ja Toni Korkeakunnas avasivat USA:n voiton syitä.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
USA
Yhdysvaltain joukkue juhli Megan Rapinoen osumaa.Getty Images

Hallitseva mestari Yhdysvallat ei antanut kisaemäntä Ranskalle armoa, vaan eteni 2–1-voitolla välieriin Englantia vastaan. MM-kisojen alisuorittajan turnaus päättyi jälleen kyyneliin, eikä Ranska päässyt vieläkään juhlimaan mitalia kotiyleisön tuesta huolimatta.

MM-kisojen etukäteen odotetuimmaksi ylistetyssä ottelussa nähtiin myös harvinaisuus, kun Yhdysvallat muutti peliään puolustusvoittoisemmaksi.

– En ole ikinä nähnyt noin puolustavaa USA:n joukkuetta kuin tänään toisella jaksolla. Aika aikaisessa vaiheessa he valitsivat puolustamisen pääasiakseen ja onnistuivat erinomaisesti taktisissa asioissaan. Loistava laitapuolustaminen riisui Ranskan vahvuudet ja puolustuslinjassa Becky Sauerbrunn oli aivan huikea johtaja, Marianne Miettinen aloitti.

– Ranskalla oli hyvä vaihe ja joukkue oli lähellä maalia. USA:n valmentaja teki taktisen muutoksen, ja aika nopeasti tuli (2–0) maali. Ei se varsinaisesti tästä muutoksesta johtunut, mutta yleensä tuollainen muutos herättää pelaajat pois tilanteesta, että ollaan vähän altavastaajia, kun siihen on pakko reagoida, Toni Korkeakunnas jatkoi.

Becky Sauerbrunn
Becky Sauerbrunn taisteli pallosta Ranskan Valerie Gauvinin kanssa.Getty Images

Myös Yhdysvaltain keskikentän otteet kiinnittivät asiantuntijoiden huomion.

Rose Lavelle ja Samantha Mewis juoksivat itsensä vaihtoon. He tekivät uskomatonta työtä, Korkeakunnas ylisti.

Hyökkäyspäässä Megan Rapinoe osoitti olevansa lööppien arvoinen myös peliotteiltaan. Neljännesvälierässä Espanjaa vastaan Rapinoe onnistui kahdesti rangaistuspotkusta, ja Ranskaa vastaan konkarihyökkäjä teki saman tempun maalaten kahdesti. MM-kisojen osuma nosti hänet jakamaan turnauksen maalipörssin kärkipaikkaa yhdessä maannaisen Alex Morganin, Englannin Ellen Whiten ja Australian Sam Kerrin kanssa.

– Yhdysvallat on puhunut paljon siitä, että he ovat parhaimmillaan paineen alla. Sitä joukkue oli. Mikä huomio Rapinoeenkin kohdistui ja kaikki show ympärillä. Sitten hän tulee ja pelaa tuollaisen ottelun, Miettinen hämmästeli.

– Kaksi maalia molemmissa pudotuspeliotteluissa.. Ihan varmasti hän on jonkin sortin kansallissankari, Korkeakunnas kiteytti.

Ranskalle jälleen pettymys

Ranskan MM-turnaus päättyi kuten monesti aiemminkin pettymykseen. Joukkueen paras sijoitus MM-viheriöllä on neljäs sija vuodelta 2011, eikä joukkue pääse pelaamaan mitaleista tänäkään vuonna kotiyleisön kannustuksesta huolimatta.

– Jos inhorealisteja ollaan, tämä oli Ranskalle aika normaali suoritus. He eivät ole koskaan saaneet mitalia ja ovat usein hävinneet puolivälierävaiheessa, joten sinänsä tämä ei ole aiempaa huonompi saavutus, Miettinen muistutti.

Le sommer
Ranskan Eugenie Le Sommer otti tappion ja MM-turnauksen päättymisen raskaasti.Getty images

Lue myös:

Kommentti: Hattu pois päästä! Donald Trumpia ärsyttänyt supertähti näytti Pariisin helteisessä illassa, miksi urheilijoiden kannattaa puhua ääneen epäkohdista

Yhdysvallat ei räiskynyt, mutta puolusti sankarinsa mukaan paremmin kuin koskaan – "Iskimme sinne, missä sattuu"

MM-kisojen isoimmat otsikot kerännyt Megan Rapinoe iski jälleen kahdesti – Ranskan tähtitopparin osuma jäi laihaksi lohduksi, kun USA marssi välieriin

"Äitini tulee pettymään" – USA:n supertähti seisoo Trump-kommenttiensa takana ja kehottaa joukkuekavereita seuraamaan perässä

Becky Sauerbrunn
Becky Sauerbrunn taisteli pallosta Ranskan Valerie Gauvinin kanssa.Getty Images
Megan Rapinoe
Megan Rapinoe tuuletti 2–0-osumaansa Ranskaa vastaan.Getty images
Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat