Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Ysäriä ja rillausta

Ranskan päävalmentaja aikoo jatkaa tehtävässään karvaasta tappiosta huolimatta – tämä seikka tekee Ranskan jättipettymyksestä vieläkin pahemman

Puolivälierissä pudonnut Ranska nojasi MM-turnauksessa liikaa erikoistilannepelaamiseen.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Corinne Diacre Ranska
Tappio Yhdysvalloille puolivälierissä oli Ranskalle jättimäinen pettymys.Getty Images

Ranska kärsi kirvelevän 1–2-tappion Yhdysvalloille jalkapallon naisten MM-kisojen puolivälierässä. Tappio pudotti Ranskan pois myös ensi kesän Tokion olympiaturnauksesta, sillä maa ei enää voi sijoittua MM-turnauksen kolmen parhaan eurooppalaisen maan joukkoon.

Päävalmentaja Corinne Diacre joutui ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kiperien kysymysten ristituleen. Joukkueen suoritus kotikisoissa oli kiistatta pettymys. Olympialaisista karsiutuminen oli Diacrelle murheista pienin.

– Olympialaiset olivat toissijainen tavoite varsinkin, kun välieräänkään pääsy ei olisi välttämättä riittänyt. En ajattele sitä tänään, Diacre kuittasi ja viittasi Euroopan kolmen maan kiintiöön olympiaturnauksessa.

Diacrella on vielä sopimusta jäljellä maajoukkueen peräsimessä. Hän aikoo puolivälierätappiosta huolimatta jatkaa työtään, jos Ranskan jalkapalloliitolla riittää luottoa.

– Jalkapalloilullisesti tämä oli epäonnistuminen. En ole persoona, joka antaisi periksi. Minulla on vielä työtä tehtävänä. Olemme kaukana tavoitteestamme, mutta toivon, että olemme voittaneet kansan sydämet puolellemme ja auttaneet naisten jalkapalloa kehittymään, Diacre sanoi lehdistötilaisuudessa (siirryt toiseen palveluun).

Pettymyksen tunne tässä vaiheessa turnauksia on tullut Ranskalle 2010-luvulla tutuksi. Puolivälierätappio oli maalle arvoturnauksissa jo viides perättäinen. Kotikisoissa kirouksen odotettiin rikkoutuvan, mutta toisin kävi. Mitä Ranskalta jäi tällä kertaa puuttumaan?

– Yhdysvaltojen kohtaaminen tässä vaiheessa turnausta ei ole millään tavalla hyvä arpa. Pelasimme hyvän ottelun, mutta meidän tarvitsee tehdä lisää töitä. Jos tietäisin, mitä meiltä puuttuu puolivälierän voittamiseksi, olisimme menneet tänään jatkoon, Diacre vastasi.

Diacre ei nostanut asiaa itse esille, mutta tilastojen valossa yksi kehityskohde on ainakin selvä. Ranska ei pystynyt tekemään turnauksessa riittävästi pelitilannemaaleja. Kuusi kymmenestä turnauksessa tehdystä osumasta syntyi erikoistilanteista. Yhdysvaltoja vastaan Wendie Renard puski kavennusmaalin vapaapotkusta.

Jill Ellis
Yhdysvaltojen päävalmentaja Jill Ellis vaihtoi viiden puolustajan linjaan onnistuneesti Ranskaa vastaan.Getty Images

Yhdysvallat löysi oikeat kortit

Diacre hämmästyi Yhdysvaltojen päävalmentajan Jill Ellisin ratkaisusta vaihtaa viiden puolustajan linjaa kesken ottelun.

– Olen valmentanut vuosia, mutta en ole ikinä nähnyt Yhdysvaltojen tekevän niin, Diacre sanoi.

Ellis oli lehdistötilaisuudessa syystäkin Diacrea rentoutuneemman oloinen. Kahden arvostetun valmentajan shakkiottelu vihreällä veralla päättyi kokeneen yhdysvaltalaisen eduksi odotetussa kamppailussa.

– Olemme harjoitelleet viiden linjalla pelaamista tällaisia hetkiä varten. Kiitän pelaajia siitä, että pystyimme olemaan joustavia ja osasimme pelata oikeilla korteilla oikeilla hetkillä. He ovat sisäistäneet kaiken.

Lähes 46 000 katsojaa näki Pariisin Parc des Princesillä ottelun, joka teki Yhdysvallat jo neljä vuotta sitten maailmanmestaruuteen valmentaneeseen Ellisiin lähtemättömän vaikutuksen. Hän ei varmasti ollut ainoa.

– Tämä oli intensiivisin ottelu, missä olen ikinä ollut mukana. Voitto on aina voitto, tuli se millä tavalla hyvänsä. Ranska on uskomaton joukkue, heidän faninsa velloivat kuin tsunami, Ellis kuvaili.

Yle näyttää MM-kisojen kaikki ottelut suorana. Areenasta löytyvät niin suorat lähetykset, kisauutiset, kattava tulospalvelu, parhaimmat videoklipit ja kisapelit. Kisoja voi seurata kätevästi Areena-sovelluksella tai osoitteessa yle.fi/mmfutis.

Lue myös:

Kommentti: Hattu pois päästä! Donald Trumpia ärsyttänyt supertähti näytti Pariisin helteisessä illassa, miksi urheilijoiden kannattaa puhua ääneen epäkohdista

Yhdysvallat ei räiskynyt, mutta puolusti sankarinsa mukaan paremmin kuin koskaan – "Iskimme sinne, missä sattuu"

Asiantuntijat asettelivat Megan Rapinoelle kansallissankarin viittaa – ylistivät Yhdysvaltojen onnistunutta taktiikkaa ja muistuttivat Ranskan tylystä faktasta: "Aika normaali suoritus"

MM-kisojen isoimmat otsikot kerännyt Megan Rapinoe iski jälleen kahdesti – Ranskan tähtitopparin osuma jäi laihaksi lohduksi, kun USA marssi välieriin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat