Suora

  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmä

MM-kisojen kohutuin pelaaja nousi maalipörssin kärkeen ja puhui seksuaalivähemmistöjen puolesta – Megan Rapinoe iloitsee onnistumisista Pride-kuukauden aikana

Megan Rapinoe kertoi MM-puolivälierän jälkeen, että hänelle on tärkeää onnistua MM-kisoissa juuri Pride-kuukauden aikana.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
Megan Rapinoe
Megan Rapinoe teki kaksi maalia Ranskan verkkoon MM-puolivälierässä.Getty Images

Jalkapallon naisten MM-kisojen kohutuimmasta pelaajasta kentän ulkopuolella ei ole ollut epäselvyyttä. Yhdysvaltojen Megan Rapinoen sanasota presidentti Donald Trumpin kanssa on saanut turnauksen aikana useita käänteitä.

Rapinoe on noussut otsikoihin myös kentällä. Hän teki kaksi maalia perjantaina ja nousi maalipörssin jaetulle kärkipaikalle, kun Yhdysvallat kaatoi Ranskan puolivälierässä 2–1.

Rapinoe seurustelee yhdysvaltalaisen koripallotähden Sue Birdin kanssa ja on ajanut uransa aikana aktiiivisesti seksuaalivähemmistöjen oikeuksia. Hän jatkoi kantaaottavalla linjalla voitokkaan puolivälieräottelun jälkeen.

Rapinoelta kysyttiin Pariisin Parc des Princes -stadionin lehdistöalueella, onko hänelle henkilökohtaisesti tärkeää onnistua MM-turnauksessa nimenomaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustavan Pride-kuukauden aikana.

– Eläköön homoseksuaalit! Mestaruutta ei voi voittaa ilman homoseksuaaleja pelaajia joukkueessa, Rapinoe vastasi The Guardianin (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

– Samojen asioiden puolesta taistelevat ihmiset motivoivat minua. Saan enemmän energiaa heistä kuin siitä, että yrittäisin todistaa ketään vääräksi. Minulle on hienoa onnistua homoseksuaalina MM-kisoissa Pride-kuukauden aikana.

Yhdysvaltain päävalmentajalta Jill Ellisiltä kysyttiin puolestaan, oliko hän huolissaan kentän ulkopuolisten kohujen vaikutuksesta Rapinoen peliesitykseen.

– En ole ollut huolissani ollenkaan. Tämän illan suorituksen perusteella voisin sanoa, että kentän ulkopuoliset asiat saavat hänet vain puskemaan eteenpäin, Ellis sanoi.

Yhdysvallat kohtaa Englannin MM-välierässä Lyonissa tiistaina kello 22.

Lue myös:

Kommentti: Hattu pois päästä! Donald Trumpia ärsyttänyt supertähti näytti Pariisin helteisessä illassa, miksi urheilijoiden kannattaa puhua ääneen epäkohdista

MM-kisojen isoimmat otsikot kerännyt Megan Rapinoe iski jälleen kahdesti – Ranskan tähtitopparin osuma jäi laihaksi lohduksi, kun USA marssi välieriin

Yhdysvallat ei räiskynyt, mutta puolusti sankarinsa mukaan paremmin kuin koskaan – "Iskimme sinne, missä sattuu"

Asiantuntijat asettelivat Megan Rapinoelle kansallissankarin viittaa – ylistivät Yhdysvaltojen onnistunutta taktiikkaa ja muistuttivat Ranskan tylystä faktasta: "Aika normaali suoritus"

Lähteet: The Guardian

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat