Hyppää sisältöön

Chile ja Argentiina välieriin Copa Americassa – vaisusti pelannut Lionel Messi kritisoi areenojen kuntoa: "Pallo on kuin jänis, se saattaa lentää minne vaan"

Copa American hallitseva mestari Chile kohtaa välierissä voittajan puolivälieräparista Uruguay–Peru. Argentiina pelaa finaalipaikasta arkkivihollistaan Brasiliaa vastaan.

Lionel Messin Copa America -turnaus on ollut hankala, vaikka Argentiina eteni välieriin. Kuva: Wagner Meier / Getty Images

Etelä-Amerikan jalkapalloturnauksessa Brasiliassa Argentiina kukisti perjantain puolivälieräottelussa Venezuelan lukemin 2–0. Manchester Cityn hyökkääjätähti Sergio Aguero oli ottelussa tehokas: hän oli mukana joukkueensa molemmissa maaleissa.

Argentiinan ensimmäisen maalin teki Lautaro Martinez kymmenennellä minuutilla ja toisen Giovani Lo Celso 74. minuutilla.

Argentiinan supertähti Lionel Messi on esiintynyt Etelä-Amerikan isoimmassa turnauksessa vaisusti. Hän on tehnyt yhden maalin, joka sekin syntyi alkulohkossa rangaistuspotkusta Paraguayta vastaan.

– Totuus on, että en ole ollut parhaimmillani tai suoriutunut niin kuin olisin toivonut, Messi sanoi.

Barcelona-hyökkääjä kritisoi peliareenojen huonoa kuntoa Maracanãn stadionilla Rio de Janeirossa pelatun ottelun jälkeen.

– Syötöt täällä ovat nolostuttavia. Pallo on kuin jänis – se saattaa lentää minne vaan. Olosuhteet ovat todella vaikeat ja on hankalaa kuljettaa kunnolla. Ei tällainen käy päinsä, Messi tilitti.

Argentiinan päävalmentaja Lionel Scaloni ei päivitellyt Messin väsyneitä suorituksia, vaan vakuutti, että tämän läsnäolo vie Argentiinan joukkuetta eteenpäin.

– Jos näkisitte, miten hän käyttäytyy pukuhuoneessa, ajattelisitte toisin. On hienoa, että hän on täällä, sen voin taata. Messi on Messi, hän on paras kaikista, Scaloni kehui.

Argentiina saa välierävastustajakseen kisaisäntä Brasilian, joka kaatoi puolivälierissä Paraguayn rangaistuspotkukilpailussa.

Chilen joukkue jumittui Sao Paulon ruuhkiin

Copa American hallitseva mestari Chile joutui ahtaalle puolivälierissä, kun se kukisti Kolumbian vasta rangaistuspotkukilpailussa 5–4. Kohtalokas tappio oli Kolumbian ensimmäinen turnauksessa.

Chile hallitsi ottelua, mutta kahden VAR-tarkistuksen jälkeen se ei ollut onnistunut tekemään hyväksyttyä maalia, ja tilanne rangaistuspotkukilpailuun siirryttäessä oli 0–0.

Chilen Alexis Sanchez onnistui laukomaan pallon verkkoon heti sen jälkeen, kun Kolumbian William Tesillo oli tyrinytjoukkueensa viimeisen rangaistuspotkun.

Alexis Sanchez tuulettaa rangaistuspotkumaaliaan, joka ratkaisi voiton Chilelle. Kuva: Buda Mendes / Getty Images

Kaksi edellistä Copa Americaa voittanut Chile on tottunut ratkaisemaan rangaistuspotkuilla tärkeissä otteluissa: vuosina 2015 ja 2016 se voitti finaalissa Argentiinan vasta rangaistuspotkukilpailussa.

– Olemme itsevarmoja rankkareissa, koska olemme voittaneet kaksi finaalia niiden jälkeen. Se antaa meille energiaa, Chilen Charles Aranguiz sanoi.

Chilen joukkueen päivä ei ollut täysin ongelmaton, sillä se juuttui Sao Paulon ruuhkiin ja myöhästytti pelin alkua 20 minuuttia. Yli 40 000 katsojaa saivat odottaa lähes täydellä, vuoden 2014 MM-kisoihin valmistuneella stadionilla.

Chile kohtaa välierissä joko Uruguayn tai Perun, jotka pelaavat puolivälieränsä myöhään lauantai-iltana Suomen aikaa.

Lue myös:

.
.