Hyppää sisältöön

Titta Keinänen otteli mitaleille Euroopan kisoissa – mitalin väri voi vielä kirkastua

Titta Keinänen ottelee Euroopan kisojen välierissä iltapäivällä.

Titta Keinänen tavoittelee paikkaa Tokion olympialaisissa. Kuva: EPA

Karateka Titta Keinänen ottelee lauantai-iltapäivänä kumiten 68-kiloisten sarjan välierissä Euroopan kisoissa. Euralaisurheilija selvitti alkulohkonsa tappioitta, mutta kaksi tasapeliä tiesivät sitä, että hän jäi lohkon kakkoseksi. Keinänen kohtaa välierässä toisen lohkon voittajan Turkin Meltem Hocaoglun. Pronssiottelua ei järjestetä, joten samalla varmistui Suomen toinen mitali Minskistä.

Keinänen voitti alkulohkossa jumboksi jääneen Ruotsin Hana Antunovicin osumin 3-0. Italian Clio Ferracutia ja Kreikan Eleni Chatziliadouta vastaan suomalainen ei saanut osumia, mutta myös vastustajat jäivät nollille. Chatziliadou ja Keinänen eivät vastaanottaneet alkulohkossa yhtään osumaa. Lohkovoitto meni kreikkalaiselle, sillä hän kukisti Ferracutin 1-0.

24-vuotias Keinänen tavoittelee paikkaa Tokion olympialaisissa, joissa kumitessa kilpaillaan kolmessa painoluokassa. Hän on yli 68-kiloisten maailmanrankingissa toisena ennen turkkilaista välierävastustajaan. Listan kärkinimi on Japanin Ayumi Uekusa.

Lue myös:

Titta Keinäsen kausi huipentuu olympiapaikan tavoitteluun lauantaina – "Suurimman osan olen voittanut sekä hävinnyt, tiukkaa tulee"

Viilipyttymäisyys ja hyvä itsetuntemus ovat syitä sille, miksi Titta Keinänen on yksi maailman karatekojen huipuista: "Tatamilla kaikki on mahdollista"