Aaron Kangas ennätyksellään 22-vuotiaiden EM-tilaston kakkoseksi

Aaron Kangas voitti Kaustisen moukarikarnevaalikilpailun ennätyksellään 73,94 ja nousi 22-vuotiaiden kesän Euroopan tilastossa toiseksi.

Aaron Kangas kuvassa Kuva: SUL

Kankaanpään seudun Leiskun edustajan ennätys parani reilulla metrillä.

Voittoheiton Aaron Kangas pyörähteli tasaisen sarjan päätteeksi viimeisellään. Heitto nosti hänet kisan voittoon ohi toiseksi tuloksella 73,22 heittäneen Noormarkun Nopsan Tuomas Seppäsen.

– Nyt oli tosi hyvä vire päällä heti aamusta lähtien. Harjoitusheitot sujuivat hyvin ja kun treenitkin ovat menneet hyvin, tiesin odottaa hyvää tulosta, Kangas sanoi.

Kisan voittotulos on kesän kotimainen kärki ja vei Kankaan Suomen kaikkien aikojen 22-vuotiaiden tilaston toiseksi. Edellä on vain Suomen ennätyksen haltija Olli-Pekka Karjalainen.

– Sarja oli tosi hyvä. Tekniikka oli kohdallaan ja varsinkin viimeisellä heitolla onnistuin todella hyvin. Heittäminen oli rennon helppoa ja moukari kiersi hyvin. Vielä alkukesästä siinä oli vähän hätäilyä, Kangas sanoi.

Kankaan sarjan toiseksi ja kolmanneksi parhaat heitot kantoivat 72,67 ja 72,45. Someron Esan Henri Liipola nousi kolmanneksi pyörähdeltyään viimeisellä kierroksella 72,30. Kiuruveden Urheilijoiden Tommi Remes oli neljäs tuloksella 71,68.

Iso kasa 73 metrin heittäjiä

Ikäluokan Euroopan tilaston kakkospaikka tällä kaudella 78,27 heittäneen Unkarin Bence Halászin jälkeen ei kasvata Kankaan omia EM-odotuksia.

– Kakkospaikka kuulostaa hyvältä, mutta Gävlessä pitää heittää kovaa, jos aikoo pärjätä. Siinä 73 metrin tienoossa on iso kasa heittäjiä.

Tuomas Seppäselle Kaustisen kisan oli jo kolmas tällä kaudella, kun hänen moukarinsa kaartaa yli 73 metrin. Hänen aiempi kesän parhaansa oli 73,10, kun nyt moukari lensi 73,22.

Ojaloo naisten ykkönen

Noormarkun Nopsaa edustava Kati Ojaloo löysi parhaan vireen naisten kilpailuun. Hän heitti tasaisen sarjan, jonka pisin heitto kantoi 66,91 ja toi voiton. Riihimäen Kiskon Inga Linna oli toinen heitettyään 65,57.

Viron kansalainen Ojaloo heitti ennätyksensä 68,16 toukokuussa.

Kaustisella heitto kulki tasaisen hyvin. Sarjan kolme pisintä heittoa kantoivat 66,91, 66,85 ja 66,41.

– Dohan MM-raja ja olympiaraja ovat tämän kesän tavoitteena. 70-metrisen heittäminen ei pitäisi olla vaikeaa, Ojaloo sanoi. Dohan MM-raja on 71 metriä ja Tokion olympiaraja 72,50.