Suora

 • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun A-ryhmä
 • Painin MM, vapaapaini
 • Telinevoimistelija Enni Kettunen haastaa pelkonsa päivittäin
 • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit
 • Painin MM, vapaapaini
 • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelun B-ryhmä
 • Rytmisen MM, joukkueiden 2-ottelu
 • Käsipallon Champions League, Bidasoa Irún - Cocks
 • Urheiluruutu
 • Painin MM: Vapaapaini
 • Ysäriä ja rillausta
 • Lentopallon EM, neljännesvälieräottelu FRA - FIN
 • Urheiluruutu
 • Ysäriä ja rillausta
 • Kuin savuna ilmaan

Italia putosi harvinaisin lukemin mitalipeleistä, pelaajat tyrmistyneitä – asiantuntijat iloitsivat MM-jalkapallon yllättäjästä: “Voisi ennustaa valoisaa tulevaisuutta”

Yle Urheilun asiantuntijat Marianne Miettinen ja Joonas Rantanen pitivät uudistuneen Italian MM-turnausta menestyksenä.

FIFAn jalkapallon naisten MM 2019
 Cristiana Girelli
Cristiana Girelli oli yksi Italian pelaajista, jolle putoaminen mitalipeleistä otti koville.Robert Cianflone/Getty Images

Jalkapallon MM-kisoissa yllättäneen Italian turnaus päättyi kirvelevään 0–2-tappioon Hollannille puolivälierissä.

Italia oli yksi kisojen suurimmista yllättäjistä. Etukäteen Italialle ei annettu juurikaan menestysmahdollisuuksia, mutta se eteni ensimmäistä kertaa puolivälieriin sitten historian ensimmäisten MM-kisojen vuonna 1991. Italian puolustuspeli oli todella vakuuttavaa, sillä se päästi harvinaisesti kaikki maalinsa vain erikoistilanteista. Brasilia ja Australia tekivät osumat rangaistuspotkutilanteista. Hollanti puolestaan kuritti vapaapotkutilanteissa lauantain puolivälierässä.

Huolimatta kovasta suorituksesta Italian pelaajien tunteenpurkaukset olivat kovia kisojen pettymisen jälkeen. Useampi pelaaja näytti olevan tolaltaan ja itkevän kentällä. Italian päävalmentaja Milena Bertolini jaksoi kuitenkin hymyillä.

Yle Urheilun asiantuntijat Marianne Miettinen ja Joonas Rantanen hehkuttivat Italian otteita turnauksessa.

– Italian näkökulmasta tämä oli positiivinen turnaus ja jonkinlainen menestys. Joukkueesta saatiin aika läheltä maksimit irti. Olisi vaadittu nappisuoritusta, jotta he olisivat menneet tänään jatkoon, Rantanen sanoi.

Italia
Italian pelaajat kiittivät kannattajiaan Ranskassa.EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Italia oli todella kova naisten maajoukkupeleissä vielä 1980-luvulla, kun se oli vielä organisoimatonta. Vielä ensimmäisissä MM-kisoissa vuonna 1991 Italia oli puolivälierissä, mutta kesän MM-kisat olivat Italian naisille vasta kaiken kaikkiaan kolmannet. Viimeksi heidät oli nähty MM-viheriöillä 20 vuotta sitten.

Italiassa on viime vuodet alettu jälleen panostaa naisten jalkapalloon seuratasollakin. Isot seurat laittavat koko ajan enemmän rahaa naisten joukkueisiiin.

– Sillä tavalla sarjatasot ja pelaajat kehittyvät. Voisi siis ennustaa valoisaa tulevaisuutta Italialle, Rantanen totesi.

Maajoukkueen toiminnan tasonnoususta erityiskehut sai valmentaja Bertolini. Hän on pystynyt uudistamaan paljon toimintaa.

– Bertolini on pystynyt luomaan taktisesti joustavan Italian. Tämän turnauksen aikana hän pystyi pelien aikana ja välillä muuttamaan ryhmitystä sekä roolitusta. Italia tulee olemaan jatkossa erittäin varteenotettava joukkue, Miettinen avasi.

Hollanti ratkaisi pelin taas toisella puoliajalla

Päivän vastus Hollanti eteni voitolla historiallisesti ensimmäistä kertaaa MM-välieriin. Neljä vuotta sitten ensimmäisissä MM-kisoissaan Hollanti jäi neljännesvälieriin. Kahden vuoden takainen Euroopan mestari hankki samalla myös paikan Tokion olympialaisiin ensi vuodelle. Hollanti ei ole aiemmin ollut mukana olympialaisissa.

Hollanti on erikoistunut kesän MM-kisoissa tekemään toisella puoliajalla maaleja. Kymmenestä maalista peräti kahdeksan on syntynyt jälkimmäisellä 45-minuuttisella.

– Italia hukkasi toisella puoliajalla pelin virran kontrolloimisen. Se joutui pakotetusti valumaan aika alas omalle kenttäpuoliskolle. Se johti siihen, että tuli aika paljon erikoistilanteita, Rantanen summasi.

Hollanti kohtaa välierissä keskiviikkona Ruotsin tai Saksan. Ruotsin ja Saksan puolivälieräkamppailu pelataan klo 19.30 alkaen. Lähetys TV2:ssa ja Areenassa kello 19.05 alkaen.

Yle näyttää suorana kaikki MM-kisojen ottelut. Areenasta löytyvät niin suorat lähetykset, kisauutiset, kattava tulospalvelu, parhaimmat videoklipit sekä kisapelit. Kisoja voi seurata kätevästi Areena-sovelluksella tai osoitteessa yle.fi/mmfutis

Lue lisää:

Hollanti taitaa toiset puoliajat! MM-turnauksen yllättäjä Italia kaatui oranssipaitojen erikoistilanteisiin puolivälierässä – katso huippuhetket

MM-kisojen yllätyksen rakentaja on peloton urheiluvaikuttaja – Milena Bertolini joutui puhumaan siitä, miten jalkapallo ei kasvata tytön jalkoja liian paksuiksi

Italian MM-joukkueen kapteeni puskee rohkeasti mädäntyneitä ennakkoluuloja vastaan – Suomen maajoukkuekonkari kertoo merkittävästä seuratoveristaan: "Hän puhuu jatkuvasti puhelimessa"

“Ehkäpä nyt uskotte, että olemme parempia kentällä kuin keittiössä” – tähti kuittailee kriitikoille ja valmentaja maistelee viinejä fanien kanssa Italian MM-huumassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat