Suora

  • Monza, EK 4 - live
  • Elävä arkisto esittää
  • Monza, EK 5 - live

Peru yllätti Uruguayn Copa Americassa – pilkulta epäonnistunut Luis Suarez murtui kyyneliin

Peru kohtaa Copa American välierissä Chilen ja Argentiina Brasilian.

jalkapallo
Martín Cáceres Rodrigo Bentancur Luis Suarez
Martín Cáceres ja Rodrigo Bentancur lohduttavat Luis Suarezia.EPA

Etelä-Amerikan jalkapalloturnaus Copa American puolivälieriin selvänä altavastaajana lähtenyt Peru eteni välieriin voitettuaan Uruguayn rangaistuspotkukilpailussa.

Maalittoman varsinaisen peliajan jälkeen Uruguayn tähtihyökkääjä Luis Suarez laukoi ensimmäisen rangaistuspotkun, mutta Perun maalivahti Pedro Gallese torjui sen.

Perun ratkaisijaksi nousi Edison Flores, joka upotti viimeisen rangaistuspotkun Uruguayn verkkoon. Kaikki paitsi Suarez onnistuivat pilkulta. Peru voitti rangaistuspotkukilpailun maalein 5–4.

Toukokuussa polvileikkauksessa käynyt ja siitä nopeasti pelikuntoon palannut Suarez peitti kasvonsa paidallaan ja sai uruguaylaisilta joukkuetovereiltaan lohduttavia olantaputuksia.

– Luis oli tosi surullinen, että hän mokasi ratkaisevalla hetkellä, mutta sellaista jalkapallo ja elämä ovat, Uruguayn Edinson Cavani sanoi medialle uutistoimisto Reutersin mukaan.

Uruguaylle jäi pelistä jossiteltavaa, sillä se sai pallon kolmesti maaliin varsinaisella peliajalla, mutta kaikki kolme maalia hylättiin paitsioina. 15 kertaa Copa American voittaneelle Uruguaylle puolivälierissä karsiutuminen on valtaisa pettymys. Sen edellisestä voitosta on kahdeksan vuotta.

Rimaa hipoen alkulohkostaan jatkoon päässyt Peru kohtaa välierissä naapurimaansa Chilen, joka on voittanut kaksi edellistä Copa Americaa (2015 ja 2016). Kisaisäntä Brasilia kohtaa välierässään Argentiinan.

– Olen ylpeä, olen sanaton. Ihmiset sanoivat, että Uruguay on suosikki, mutta suosikkina oleminen ei tarkoita jalkapallossa mitään, etenkään Etelä-Amerikassa, Perun hyökkääjä Pedro Gallese sanoi.

Peru
Perun pelaajat juhlivat rangaistuspotkukilpailun voittoa.Wagner Meier / Getty Images

Copa American pudotuspeleissä ei ole suuria maalijuhlia nähty. Neljästä puolivälieräottelusta kolme ratkesivat vasta rangaistuspotkukilpailussa maalittoman varsinaisen peliajan päätteeksi. Brasilia kukisti Paraguayn ja Chile Kolumbian vasta viimeisessä mahdollisessa paikassa.

Jatkoaikaa ei ole pelattu, vaan varsinaisen peliajan loputtua on siirrytty suoraan rangaistuspotkuihin. Välierissä ja finaaleissa pelataan tarvittaessa 30 minuutin jatkoaika.

Copa American välierät

Keskiviikkona 3. heinäkuuta: Brasilia – Argentiina

Torstaina 4. heinäkuuta: Chile – Peru

Molemmat välieräottelut pelataan varhain aamulla Suomen aikaa. Copa American finaali pelataan myöhään sunnuntai-iltana 7. heinäkuuta.

Lue myös:

Chile ja Argentiina välieriin Copa Americassa – vaisusti pelannut Lionel Messi kritisoi areenojen kuntoa: "Pallo on kuin jänis, se saattaa lentää minne vaan"

Brasilia kukisti viimein Paraguayn rangaistuspotkukilpailussa ja jatkoi Copa American välieriin

Tässä ovat Copa American puolivälieräparit – Uruguay peittosi hallitsevan mestarin Chilen alkulohkon päätösottelussa

Messi huokaisi helpotuksesta: Argentiina vältti Copa-katastrofin voittamalla Qatarin

Lähteet: reuters, ap

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat