Heliövaara ja Orpana tenniksen Suomen mestareiksi

Harri Heliövaara ja Oona Orpana iskivät tenniksen ulkokenttien Suomen mestareiksi Oulussa. Molemmista tuli tuplamestareita, sillä he voittivat myös nelinpelin mestaruudet lauantaina.

tennis
Patrik Niklas-Salminen ja Harri Heliövaara
Miesten finalistit Patrik Niklas-Salminen ja Harri Heliövaara.Suomen Tennisliitto

Miesten kaksinpelin loppuottelussa nähtiin kärkisijoitettujen pelaajien Harri Heliövaaran ja Patrik Niklas-Salmisen kohtaaminen. Maajoukkuemiesten välisestä ottelusta ei tällä kertaa muodostunut jännitysnäytelmää, sillä ykköseksi sijoitettu Heliövaara piti ohjakset hallussaan alusta loppuun asti. Lähes virheettömästi pelannut Heliövaara onnistui näin puolustamaan viime vuotista ulkokenttien kaksinpelimestaruuttaan luvuin 6–0, 6–3.

– Tätä tultiin hakemaan tänne Ouluun. Pelini parantui ottelu ottelulta. Olen pelannut pääasiassa nelinpeliä kansainvälisissä kilpailuissa, niin kyllä nyt sytyin päästessäni pelaamaan kaksinpeliä ja vääntämään fyysistä massatennistä. Ensimmäinen erä oli minulta aivan fantastinen ja sain myös hyvän alun toiseen erään, kommentoi Heliövaara Tennisliiton tiedotteessa.

Naisten loppuottelussa kohtasivat odotetusti sarjan kärkisijoitetut pelaajat Oona Orpana ja Mariella Minetti. Kumpikaan pelaajista ei ollut hävinnyt erääkään ennen mestaruusottelua. Orpana hallitsi ottelua ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta vakuuttavin eräluvuin 6–0, 6–1.

– Hyvin kulki tänäänkin. Oman hyökkäyspelin kautta pyrin aiheuttamaan vastustajalle painetta ja siinä onnistuin, kommentoi Orpana.

MIesten nelinpelin finaalissa Heliövaara ja Patrick Kaukovalta voittivat Patrik Niklas-Salmisen ja Lauri Kiisken 6–4, 6–4. Naisten nelinpelin mestaruutta juhlivat Orpana ja Venla Ahti, jotka löivät finaalissa Peppi Ramstedtin ja Johanna Ranta-Ahon 6–0, 6–0.

Lue myös:

Kontinen ja Peers kohtaavat Wimbledonissa veljesparin Espanjasta – kolmannella kierroksella voi tulla mahdollisuus revanssiin

Wimbledonin sijoituksista riitti jälleen puhetta, mutta vaikutukset jäivät pieniksi – Federer ja Nadal voivat kohdata välierässä

Lähteet: Tennisliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat