Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros

Liukkonen jäi vain viisi sadasosasekuntia olympiarajasta 50 metrin vapaalla – seuraavaksi edessä ovat MM-kisat: "Asiat ovat hyvällä mallilla"

Uimari Ari-Pekka Liukkonen oli lupaavassa vauhdissa SM-uinneissa Espoossa.

uinti
Ari-Pekka Liukkonen
Ari-Pekka Liukkonen pääsi todella lähelle Tokion olympiarajaa 50 metrin vapaauinnissa.Vesa Pöppönen/AOP

MM-kisoihin matkalla oleva uimari Ari-Pekka Liukkonen onnistui mainiosti SM-altaassa Espoossa sunnuntaina.

Liukkonen veti 50 metrin vapaauinnin finaalissa aikaan 22,06. Ajalla hän jäi vain viiden sadasosan päähän Tokion 2020 tulosrajasta.

Finaalin aika oli Liukkosen paras 50 metrin vapaauinnissa tällä kaudella.

– Olisin mielelläni tehnyt olympiarajan nyt, niin ei tarvitsisi miettiä sitä enää. Suunta on ollut kuitenkin koko ajan hyvä, Liukkonen kertoi Yle Urheilulle Leppävaarassa.

Aamun alkuerässä Liukkonen ui aikaan 22,28. Tulosparannusta iltaan tuli siis rutkasti, vaikka Liukkosen mukaan jo ensimmäinen uinti oli yllättävän lennokas.

– Uskon, että startissa oli vielä parannettavaa. Vauhti jäi vähän uupumaan siinä.

Lämmittelylaji MM-kisoihin B-rajalla

Espoolaista Cetusta edustavalla Liukkosella on ollut pitkään selän kanssa ongelmia. Siihen nähden SM-uinnit ovat sujuneet hyvin.

Perjantaina Liukkonen rikkoi B-rajan heinäkuisiin MM-kisoihin 100 metrin vapaauinnissa. Matka kulki toissapäivänä aikaan 50,14. B-raja kisoihin oli 50,51.

Aika oli Liukkoselta kyseisellä matkalla paras kahteen vuoteen. Maaliskuussa 100 metrin vapaauinti kulki aikaan 51,22. Alle 51 sekunnin Liukkonen on matkalla päässyt viimeksi elokuussa 2017 universiadeissa, joissa aika oli 50,39.

100 metrin vapaauinnin Liukkonen ottaa arvokisoihin lämmittelylajikseen.

Vapaauintien lisäksi Liukkosella on ohjelmassa 50 metrin rintauinti, johon hän rikkoi MM-rajan jo viime vuonna. SM-uinneissa Liukkosella oli kuitenkin rintauinnissa hankaluuksia.

– Täällä se ei kulkenut, mutta kuukaudessa voi sattua ihan mitä vain.

Lupaavasta tilanteesta kohti Koreaa

MM-uinnit alkavat Etelä-Korean Gwangjussa heinäkuun 21. päivänä. Liukkonen lähtee viikon kuluttua Thaimaahan viimeistelyleirille, josta matka vie Koreaan.

Päämatkansa, 50 metrin vapaauinnin suhteen Liukkonen on luottavainen.

MM-kisoissa suurin hankaluus on selvittää alkuerät kunnialla.

– Ne ovat olleet itselleni kompastuskivi, johon kisat ovat kaatuneet, jos ne ovat johonkin kaatuneet. 50 vaparin erät ovat tosi kovat. Siellä karsiutuu potentiaalia mitalisteja aina jo alkuerissä. Karsinta 16 parhaan joukkoon on iso haaste. Siellä pitää olla hereillä.

Liukkonen sanoo, että oli edellisissä MM-kisoissa kaksi vuotta sitten todella kovassa kunnossa. Budapestissa järjestetyissä arvokisoissa Liukkonen sijoittui kuudenneksi 50 metrin vapaalla, jonka hän takoi finaalissa aikaan 21,67.

Ennen vuoden 2017 MM-kisoja Liukkonen tykitti matkan yhä voimassa olevan Suomen ennätyksen 21,58.

– SM-uintien perusteella asiat ovat hyvällä mallilla.

Lue myös:

Uimari Ari-Pekka Liukkonen kertoi homoudestaan ensimmäisenä miesurheilijana, odotti urheilulta nopeampaa kehitystä: "Liike on ollut huomattavasti hitaampaa kuin Puolustusvoimissa ja kirkossa"

Naisten sekaviestijoukkue tähyää olympiapaikkaan MM-altaassa – Laukkanen ja superlupaus Lahtinen ratkovat kahden osuuden kohtalon

Huippulupaus Lahtinen taas loistavassa vedossa SM-altaassa: löi Hulkon 100 metrin erissä uudella nuorten ennätyksellä, finaalista 16-vuotias nappasi pronssia

Hulkko tykitti Suomen mestaruuteen mielestään huonolla uinnilla – Laukkasen vauhti kateissa: "Näky taululla on ihan järkyttävä"

Lähteet: Uimaliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat