Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros

Jallow ei näe rajoja, vaan mahdollisuuksia: "Minuutin alitus satasen selkäuinnissa ei kuulosta liian kovalta"

Uimari Mimosa Jallow oli Espoon SM-uinneissa lähellä omaa Suomen ennätystään 50 metrin perhosuinnissa.

uinti
Mimosa Jallow
Mimosa Jallow on noussut Suomen uintitähdeksi.AOP

Uimarit valmistautuvat kolmen viikon kuluttua Etelä-Koreassa alkaviin MM-uinteihin, mutta kisat ovat myös mahdollisuus varmistaa paikka Tokion olympialaisiin. Viime kesän EM-altaan suomalainen ykköstähti Mimosa Jallow vakuutti, että hän yrittää olla miettimättä vielä Tokiota.

– Olen aina verrannut itseäni vain oman urani etenemiseen. Kropassa on tunne, että minulla on rahkeet vieläkin kovempaan, Jallow sanoi voitettuaan sunnuntaina Espoossa 50 metrin perhosuinnin Suomen mestaruuden.

Olympia-altaassa 50 metrin kisoja on vain vapaauinnissa, joten Jallowin ykköslajissa selkäuinnissa pääpaino on satasella. Siinä Jallow ui viime kesän EM-kisoissa SE:n 1.00,28. Matkan olympiaraja on 1.00,25.

– Koko ajan on menty sitä kohti, että alitan minuutin rajan. Se ei kuulosta liian kovalta, Jallow sanoi, mutta muistutti, että tavoitteen toteuttaminen jo MM-kilpailussa on kiinni monesta pienestä asiasta.

Espoon SM-altaassa Jallow sai luottamusta perhos- ja vapaauintiinsa. Hän jätti selkäuinnin vain 50 metrin matkaan, sillä selkäuinti on toiminut koko kauden.

– Tämä oli täydellinen taktiikka, Jallow totesi.

Altaanmitan perhosuinnissa Jallow voitti SM-kultaa hyvällä ajalla 26,49. Oma SE jäi vain 0,25 sekunnin päähän.

– Tuokaan vinsta (50-metrinen) ei ollut niin helppoa kuin mitä se parhaimmillaan on. Tämä lupaa hyvää MM-kisoihin, Jallow arvioi.

Lue myös:

Liukkonen jäi vain viisi sadasosasekuntia olympiarajasta 50 metrin vapaalla – seuraavaksi edessä ovat MM-kisat: "Asiat ovat hyvällä mallilla"

Naisten sekaviestijoukkue tähyää olympiapaikkaan MM-altaassa – Laukkanen ja superlupaus Lahtinen ratkovat kahden osuuden kohtalon

Huippulupaus Lahtinen taas loistavassa vedossa SM-altaassa: löi Hulkon 100 metrin erissä uudella nuorten ennätyksellä, finaalista 16-vuotias nappasi pronssia

Mimosa Jallow haluaa olla täydessä terässä MM-altaassa – osallistuu vain yhdelle matkalle selkäuinnissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat