1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

USA:n maalivahtilegenda Hope Solo ylistää Englannin tähtipuolustajaa, jota tarvittaisiin myös toisella laidalla: "Lucy Bronze pitäisi kloonata"

Hope Solo ja Yle Urheilun asiantuntija Heidi Pihlaja ovat yhtä mieltä siitä, miten Englanti pystyy päihittämään hallitsevan maailmanmestarin välierissä.

Hope Solo tunnetaan äänekkäänä jalkapallon tasa-arvoisten korvausten puolestapuhujana. Kuva: Getty Images

Englannin naisten jalkapallomaajoukkue miettii nyt kuumeisesti, miten päihittää hallitseva maailmanmestari Yhdysvallat, joka on toistaiseksi jyrännyt kaikki vastustajansa melko vaivattomasti jalkapallon naisten MM-kisoissa Ranskassa.

Sunnuntai-iltana Urheiluruudussa vieraillut Yle Urheilun asiantuntija Heidi Pihlaja kertoi, miten se ainakin teoriassa onnistuu. Yhdysvalloille ominaista on koko turnauksessa ollut se, että se on onnistunut maalinteossa jo ottelun alussa.

– Luulen, että ensimmäisen maalin merkitys nousee tässä USA–Englanti -kamppailussa isoon rooliin. Jos Englanti siinä onnistuu, on USA ihan uudenlaisen tilanteen edessä, Pihlaja sanoi.

Yhdysvaltain hyökkääjäkolmikko Alex Morgan, Tobin Heath ja Megan Rapinoe on vaikea pysäytettävä. Kuva: Getty Images

Samoilla linjoilla on Yhdysvaltain pitkäaikainen ykkösmaalivahti Hope Solo, joka pohtii The Guardianin kolumnissaan (siirryt toiseen palveluun)Englannin mahdollisuuksia pärjätä turnauksen ennakkosuosikkia vastaan. Solo, 37, edusti Yhdysvaltoja viimeksi Rion olympialaisissa 2016.

– Englanti ei saa päästää Yhdysvaltoja edelle aikaisessa vaiheessa. Kuten amerikkalaiset osoittivat puolivälierässä Ranskaa vastaan, peli on sinetöity kun Yhdysvallat pääsee johtoon. USA tiputti Ranska-ottelussa koko keskikenttänsä puolustamaan, kun avausmaali oli tehty, Solo kirjoittaa.

Bronzea tarvittaisiin vartioimaan Rapinoen lisäksi myös Heathia

Solo uskoo myös, että Englannin nopeat hyökkäykset ovat myrkkyä Yhdysvaltojen puolustukselle. Aivan kuten Yhdysvaltain hyökkäyspään huippupelaajat Megan Rapinoe, Tobin Heath ja Alex Morgan ovat vaarallisia Englannille.

Pihlaja odottaa näkevänsä kenties kisojen parhaat pelaajat, Englannin Lucy Bronzen ja Yhdysvaltain Megan Rapinoen, taisteluparina kentällä.

Myös Solo nostaa Bronzen ja Rapinoen kamppailut yhdeksi kiinnostavimmista tapahtumista tiistain ottelussa.

– Lucy Bronze on mahtava yksi-vastaan-yksi -puolustaja ja hänen todennäköinen kaksinkamppailu Rapinoeta vastaan tulee olemaan näkemisen arvoista. Englannin pitäisi tosin kloonata Bronze ja vartioida myös Tobin Heathia oikealla laidalla, Solo pohtii.

Lucy Bronze. Kuva: Getty Images

Yli 200 maaottelua pelannut Solo kertoo luottavansa siihen, että Yhdysvallat porskuttaa välieristä finaaliin. Hän kuitenkin toteaa, että Englannin voitto ei tulisi aivan puskista.

Englannin päävalmentajaa Phil Nevilleä Solo kehuu hyväksi taktikoksi, joka osaa nostaa pelaajiensa itseluottamusta ennennäkemättömällä tavalla.

– Neville pystyy päihittämään USA:n valmennustiimin. On mielenkiintoista nähdä, mitä hänellä on varastossa.

– Englanti on valmistautunut hyvin, ja sitä heiltä vaaditaankin. Yhdysvalloilla on paremmat pelaajat, he ovat urheilullisempia ja kestävämpiä, Solo pohtii.

Englanti–Yhdysvallat ti 2.7. klo 22.00. Lähetys TV2:ssa ja Areenassa kello 21.30 alkaen.

Yle näyttää suorana kaikki MM-kisojen ottelut. Areenasta löytyvät niin suorat lähetykset, kisauutiset, kattava tulospalvelu, parhaimmat videoklipit sekä kisapelit. Kisoja voi seurata kätevästi Areena-sovelluksella tai osoitteessa yle.fi/mmfutis

Lue myös:

Unohtumaton rupeama huipentuu mitalipeleihin – lue neljän parhaan maan analyysit ja olet valmis MM-futiksen huippujännittäviin välieräotteluihin!

Ujosta tytöstä on kasvanut Englannin historiallisen MM-kultajahdin tärkein palanen – raju sääntö oli lopettaa jalkapallopelit jo 12-vuotiaana

Kommentti: Hattu pois päästä! Donald Trumpia ärsyttänyt supertähti näytti Pariisin helteisessä illassa, miksi urheilijoiden kannattaa puhua ääneen epäkohdista

Englannin päävalmentaja hurmoksessa MM-puolivälierävoiton jälkeen, nosti suojattinsa jopa itseään paremmaksi: "Lucy Bronze on maailman paras pelaaja!"