1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. FIFAn jalkapallon naisten MM 2019

Vakoilukohu ennen MM-välierää! Englannin päävalmentaja Phil Neville närkästyi Yhdysvaltojen toiminnasta – hehkutti myös, miten supertähti Rapinoe rikkoi aiemmin hänen kellonsa

Yhdysvaltojen joukkueen taustaryhmän kaksi jäsentä vieraili Englannin hotellilla sunnuntaina. Se kuumensi tunteet ennen tiistain kovaa MM-välierää.

Kuva: Alex Grimm/Getty Images

Sanavalmis Englannin päävalmentaja Phil Neville sytytti vakoilukohun ennen Englannin ja Yhdysvaltojen MM-välierää tiistaina Ranskassa.

Neville kertoi sunnuntai-illan lehdistötilaisuudessa, että kaksi Yhdysvaltojen joukkueenjäsentä oli vieraillut Englannin hotellissa sunnuntaina. Vierailu oli tapahtunut samaan aikaan, kun Englanti oli ollut harjoittelemassa.

– Ajattelin, että mitä he oikein tekevät, Neville tylytti lehdistötilaisuudessa.

– Tuo ei kuulu etikettiin. En sallisi tuota minun joukkueeltani.

Neville korosti, että ei lähettäisi ketään joukkueestaan vierailulle toisen joukkueen hotelliin. Samalla hän puhui Yhdysvaltojen päävalmentajalle Jill Ellisille.

– Mutta se on heidän ongelmansa. Olen varma, että JiIl ei olisi ollut tyytyväinen tuosta ratkaisuta. Minä en olisi ainakaan, jos joukkueeni henkilökuntaa olisi ollut pyörimässä vastustajan hotelilla.

Brittilehti Telegraphin mukaan (siirryt toiseen palveluun)Englannin hotellilla vierailleilla Yhdysvaltojen joukkueen taustaryhmän jäsenillä ei ollut päällään joukkueen edustusasua tai mitään muuta heidän taustansa paljastavaa.

Telegraph kertoo, että Englannin jalkapalloliitto oli raivostunut kuultuaan vierailusta. Telegraphin mukaan kukaan ei ole kuitenkaan varma, miten kauan Yhdysvaltojen joukkueen jäsenet viettivät aikaa hotelilla. Telegraph toteaa kuitenkin, että mitään arkaluonteista tietoa oli tuskin mahdollista nähdä.

Jill Ellis otti tyynesti vastaan Englannin syytökset. Kuva: Alex Grimm/Getty Images

Toisin kuin Neville toivoi, päävalmentaja Ellis ei ollut moksiskaan joukkueensa taustaryhmän jäsenten toiminnasta. Yhdysvaltojen on tarkoitus siirtyä Lyonin lähellä keskustaa sijaitsevaan luksushotelliin, jos he etenevät finaaliin. Ennen välierää he majoittuvat astetta vaatimattommassa paikassa Lyonin pohjoispuolella. Hotellit tarjoaa joukkueille Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa.

– Uskoisin, että kaikki suunnittelevat asioita etukäteen, Ellis kuittasi englantilaisten kritiikin.

– Joukkueestamme vain kaksi ihmistä tekee niin. Hallintopuolelta yhden ihmisen pitää varata lennot ja kaikki muu sellainen. Sen lisäksi siellä oli hänen pomonsa.

Erityisesti englantilaismediassa Yhdysvaltojen tekoa pidettiin osoituksena joukkueen ylitsevuotavasta itsevarmuudesta. Aiemmin MM-kisojen aikana puolustaja Ali Krieger herätti närää, kun hän sanoi Yhdysvaltojen olevan turnauksen paras ja toiseksi paras joukkue. Krieger tarkoitti tällä sitä, miten paljon heillä on kovia pelaajia.

Englantilaissyntyinen Ellis tyrmäsi väitteet joukkueensa ylimielisyydestä.

– Ylimielisyydellä ja ajattelemalla pelin voittamista ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. Tuo kuuluu normaaliin suunnitteluun ja valmisteluun, jota meidän taustamme tekevät, Ellis painotti.

Hehkutusta Rapinoelle

Phil Neville käytti lehdistötilaisuudessa myös mahdollisuuden kehua Yhdysvaltojen supertähteä Megan Rapinoeta.

Rapinoe on ollut suurissa otsikoissa MM-kisojen ajan sanasodastaan presidentti Donald Trumpin kanssa. Rapinoe on ollut myös kentällä iskussa. Yhdysvallat eteni hänen maaleillaan voittoon suuressa puolivälierässä emäntämaa Ranskaa vastaan. Neville muisteli lehdistötilaisuudessa viime vuoden SheBelieves Cupia eli naisten maajoukkueiden kovaa harjoitusturnausta keväisin.

– Olen ihaillut Megania alusta asti. Muistan, miten ensimmäisessä SheBelieves Cupissani pallo pomppi sivurajalla. Menin ottamaan palloa kiinni. Megan tuli nappulakengät edellä ja rikkoi kelloni, Neville muisteli.

Megan Rapinoe on ollut esillä kentällä ja kentän ulkopuolella viime viikot. Kuva: Richard Heathcote/Getty Images

Manchester United -legendaan teki erityisesti vaikutuksen se, miten Rapinoe reagoi Nevillen kellon hajoamiseen.

– Pidin siitä, että hän ei edes pahoitellut. Hän vain jatkoi pelaamista. Rapinoe on voittaja. Hän on kentällä ja kentän ulkopuolella maailmanluokan jalkapalloilija, Neville suitsutti.

Englanti–Yhdysvallat ti 2.7. klo 22.00. Lähetys TV2:ssa ja Areenassa kello 21.30 alkaen.

Yle näyttää suorana kaikki MM-kisojen ottelut. Areenasta löytyvät niin suorat lähetykset, kisauutiset, kattava tulospalvelu, parhaimmat videoklipit sekä kisapelit. Kisoja voi seurata kätevästi Areena-sovelluksella tai osoitteessa yle.fi/mmfutis

Lue lisää:

Kommentti: Hattu pois päästä! Donald Trumpia ärsyttänyt supertähti näytti Pariisin helteisessä illassa, miksi urheilijoiden kannattaa puhua ääneen epäkohdista

Ujosta tytöstä on kasvanut Englannin historiallisen MM-kultajahdin tärkein palanen – raju sääntö oli lopettaa jalkapallopelit jo 12-vuotiaana

Saunomista valmennusmetodina käyttävä Manchester United -legenda ei koskaan pelannut MM-kisoissa – joulupöydässä käyty keskustelu johti unelman toteutumiseen

MM-kisojen ennakkosuosikin tähti on yhtä aikaa aktivisti ja huippujalkapalloilija – Megan Rapinoe on saanut tempauksillaan häirikön maineen