Kontinen valmiina pitkiin Wimbledonin otteluihin – "Omien syöttöjen pidon merkitys korostuu"

Henri Kontinen ja John Peers ovat Wimbledonissa kahdeksanneksi sijoitettuja.

tennis
John Peers, Henri Kontinen, 2019
Alex Pantling/Getty Images

Henri Kontinen ja John Peers lähtevät hakemaan menestystä maanantaina alkaneessa Wimbledonin tennisturnauksessa. Kahdeksanneksi sijoitetut Kontinen ja Peers kohtaavat avauskierroksella espanjalaiset Marcel ja Gerard Granollersin. Lue lisää vastustajista täältä.

Kontinen ja Peers pelasivat valmistautumiskisana perinteisen Queen's Clubin turnauksen. Viime vuonna Queen's Clubilla voittanut suomalais-australialainen kaksikko eteni tällä kertaa välieriin asti.

– Peli tuntui ihan hyvältä Queen´s Clubilla. Vielä jäi kyllä parannettavaa, mutta koetetaan hioa viimeiset asiat kuntoon ennen avauskierroksen otteluamme, Kontinen kertoi Tennisliiton tiedotteessa.

Tämän kauden Grand Slameissa kaksikko oli Australiassa finaalissa ja Ranskassa kolmannella kierroksella. Ruohokentät ovat kuitenkin aina oma lukunsa.

– Pidemmät pallorallit ovat aika harvinaisuuksia nurmella. Marginaalit pelillisesti pienenevät ja omien syöttöjen pidon merkitys korostuu, koska murtoja on huomattavasti vaikeampi saada. Wimbledon poikkeaa matsien pituuden takia meidän kaikista muista vuoden kisoista, joten pitää jaksaa keskittyä paljon pidempään kuin muualla.

Wimbledonissa pelataan miesten nelinpeli paras viidestä -järjestelmällä, jota missään muualla ei tehdä.

Viime vuonna Kontisen ja Peersin taival katkesi jo avauskierroksella. Parin paras saavutus on kaksi vuotta sitten saavutettu välieräpaikka. Suomalainen tenniskansa muistaa myös hyvin Kontisen ja brittiläisen Heather Watsonin sekanelinpelin mestaruuden vuonna 2016. Kontinen on myös tänä vuonna mukana sekanelinpelissä Watsonin kanssa, jonka kaaviot julkaistaan keskiviikkona.

Virtanen puolustaa poikien nelinpelin mestaruutta

Otto Virtanen, 18, on parhaillaan valmistautumassa Wimbledonin poikien sarjaan Roehamptonissa. Kaksinpelissä Virtasen ottelut eivät sujuneet suunnitellusti, sillä hän kärsi sunnuntaina avauskierroksen tappion. Virtanen on vielä mukana nelinpelissä yhdessä Rinky Hijikatan kanssa.

Viime vuonna Virtanen saavutti historiallisen nelinpelimestaruuden Wimbledonin nurmella ja hänestä tuli viides suomalainen Grand Slam -turnausvoittaja.

– Sulavasti sujui alustanvaihto ja nyt tuntuu hyvältä kentällä. Viime vuodesta jäi monia positiivisia asioita mieleen – varsinkin taktiikan osalta. Olemme treenanneet hyökkäyspeliä ja lentolyöntien lisäämistä palloralleihin. Tarpeeksi rohkeasti lähden pelaamaan, koska ei sitä helppoa palloa nurmella montaa kertaa tule eteen, kertoi Virtanen.

Poikien sarjat käynnistyvät turnauksen toisella viikolla.

Lue myös:

Kontinen ja Peers kohtaavat Wimbledonissa veljesparin Espanjasta – kolmannella kierroksella voi tulla mahdollisuus revanssiin

Wimbledonin sijoituksista riitti jälleen puhetta, mutta vaikutukset jäivät pieniksi – Federer ja Nadal voivat kohdata välierässä

Lähteet: Tennisliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat