Yleisurheilun MM-joukkuetta täydennettiin seitsemällä urheilijalla – Helander ja Ruuskanen valittiin, pika-aiturit jäivät vielä rannalle

Suomen MM-joukkueessa on nyt kaikkiaan 11 urheilijaa.

yleisurheilu
Topi Raitanen PNG 2019
Tomi Hänninen

Suomen Urheiluliitto (SUL) on täydentänyt Dohassa 27.9.–6.10. kilpailevaa yleisurheilun MM-joukkuetta seitsemällä urheilijalla. Joukkueeseen nimettiin keihäänheittäjät Oliver Helander ja Antti Ruuskanen, kestävyysjuoksijat Topi Raitanen, Anne-Mari Hyryläinen ja Alisa Vainio sekä korkeushyppääjä Ella Junnila ja kilpakävelijä Tiia Kuikka.

– Kaikki joukkueeseen nimetyt ovat rikkoneet MM-kisojen tulosrajan tällä kaudella poislukien Vainio, jolla on tulosraja maratonille viime syksyltä. Hän juoksi viikonvaihteessa Jämsässä 10 000 metriä omalla vedolla 34.47,46, eli alle 22-vuotiaiden EM-rajan. Juoksu kertoi, että näkymä on hyvä myös MM-kisoja ajatellen, sanoo SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola.

Vainio voitti viime kesänä SM-maratonin ajalla 2.34.49, joka alitti MM-tulosrajan 2.37.00.

– Nyt valittujen lisäksi MM-tulosrajan ovat rikkoneet myös pika-aiturit Annimari Korte ja Nooralotta Neziri, mutta koska tilanne naisten 100 metrin aidoissa on poikkeuksellisen hyvä, lajin MM-valinnat tehdään Kalevan kisojen jälkeen, Niemi-Nikkola sanoo.

Ruuskanen kiitteli varhaista valintaa

Miesten keihäänheitossa on MM-joukkueeseen auki tämän jälkeen vain yksi paikka. Se täytetään joko Kalevan kisojen jälkeen 5. elokuuta tai viimeisessä valinnassa 2. syyskuuta.

– Helander ja Ruuskanen ovat tällä kaudella heittäneet 86,93 ja 85,15 ja osoittaneet, että MM-valinta puoltaa paikkaansa jo tässä vaiheessa, Niemi-Nikkola sanoo.

Ruuskasen mukaan varhainen valinta on aiemminkin ollut iso apu.

– Hienoa, että valittiin etukäteen. Tämä ei ole ensimmäinen kerta omassa historiassa. Jos katsoo miten arvokisoissa on mennyt, se on tehnyt hyvää. On pystynyt tekemään kisoihin valmistautumisen oman suunnitelman mukaan, huolella ja hyvin, Ruuskanen sanoo.

MM-joukkueeseen on jo aiemmin nimetty kolmiloikkaajat Simo Lipsanen ja Kristiina Mäkelä sekä 50 kilometrin kävelyyn osallistuvat Jarkko Kinnunen ja Veli-Matti ”Aku” Partanen. Joukkueessa on nyt kaikkiaan yksitoista urheilijaa.

Lue myös:

Antti Ruuskanen voitti Keihäskarnevaaleilla ensimmäistä kertaa – "Varastossa on pitkä heitto tulossa"

Ennätyksensä aitonut Hurske ei ollut uskoa tulostaulua – tuulitulokset ja MM-rajan tavoittelu ovat saaneet jo koomisia piirteitä

Lähteet: SUL:n tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat