1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Chicago Bulls pisti tuulemaan – Lauri Markkaselle kokenut vaihtopelaaja ja uusi, eurooppalainen pelintekijä

Lauri Markkasen edustama NBA-koripalloseura Chicago Bulls oli aktiivinen pelaajien siirtomarkkinoilla maanantaina.

Kuvassa oleva Tomas Satoransky on Lauri Markkasen uusi pelikaveri Kuva: EPA

Chicago Bulls solmi 30 miljoonan dollarin ja kolmen vuoden pituisen sopimuksen Washington Wizardsin takamiehenä toimineen Tomas Satoranskyn kanssa.

Kolme kautta NBA:ssa pelannut Satoransky tuo tärkeää lisäosaamista Bullsin takakentälle, jonne se kahmi nuorten pelaajien varaustilaisuudessa jo aiemmin Cody Whiten, joka on ehkä enemmän heittävä takamies kuin pelintekijä.

Satoransky, 27-vuotias tshekkitakamies, pelasi viime kaudella kaikkiaan 80 Washingtonin ottelussa ja oli avauksessa 54 kamppailussa. Satoransky sai kaudella 2018–19 vastuuta 27 minuuttia per ottelu, pussitti pisteitä keskimäärin 8,9 ja jakoi viisi syöttöä ottelua kohden. Hänen heittotarkkuutensa oli 54,5 ja kolmosten 48,5.

Chicago hankki Lauri Markkasen pelipaikalle kokeneen vaihtopelaajan tehtyään kolmen vuoden ja 41 miljoonan dollarin pestin ison laitahyökkääjä Thaddeus Youngin, 31, kanssa.

Lauri Markkanen ja Thaddeus Young kuvassa Kuva: EPA

203-senttinen Young oli vapaa agentti ja hän pelasi viime kaudella Indiana Pacersissa, jossa upotti pisteitä keskimäärin 12,6 ja kahmi levypalloja 6,5 ottelua kohden. Young pussitti koreja viime kaudella 52,7 prosentilla.

Chicago Bullsin miehistö vaikuttaa ensi kaudelle seuravalta:

Coby White/Tomas Satoransky
Zach Lavine/Denzel Valentine
Otto Porter/Chandler Hutchison
Lauri Markkanen/Thaddeus Young
Wendell Carter/Daniel Gafford