Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kärpät hankki Veini Vehviläiselle MM-kisoista tutun korvaajan AHL:stä: "Patrik on paras vaihtoehto meille"

​Patrik Rybar torjuu ensi kaudella Kärppien maalilla SM-liigassa.

jääkiekko
Patrik Rybar
Patri Rybar on vartioinut Slovakian maalia kaksissa MM-kisoissa.Martin Rose/Getty Images

Kärpät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen maalivahti Patrik Rybarin, 25, kanssa. Uuden maalivahdin hankinta tuli ajankohtaiseksi, sillä Kärppien maalia kaksi viime kautta vartioinut Veini Vehviläinen matkaa Columbus Blue Jacketsin organisaatioon.

Rybar siirtyy Ouluun Detroit Red Wingsin organisaatiosta. Viime kaudella hän pelasi 37 ottelua Grand Rapids Griffinsin riveissä AHL:ssä. Noissa otteluissa Rybarin torjuntaprosentti oli 90,8. Slovakkimaalivahdin kanssa torjuntavastuun jakoi Harri Säteri.

Keväällä Rybar pelasi Slovakian MM-joukkueessa kolme ottelua. MM-jäillä hän päästi selkänsä taakse keskimäärin 3,45 maalia per ottelu.

Rybar pelasi Slovakian A-maajoukkueessa myös kaudella kevään 2018 MM-kisoissa.

– Veinin lähdön varmistuttua ryhdyimme kartoittamaan vaihtoehtoja maalivahtimarkkinoilla. Olemme tyytyväisiä, että saimme MM-kisatason maalivahdin, jolla on pelikokemusta sekä Euroopasta että Pohjois-Amerikasta. Uskon, että Patrik on paras vaihtoehto meille, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kommentoi seuran tiedotteessa.

Myös Rybarin oli helppo valita Kärpät uudeksi seurakseen.

– Juttelin Michal Kristofin, agenttini sekä monien muiden kanssa Kärpistä ja kuulin pelkkää positiivista. Kärpistä on noussut useita pelaajia NHL:ään ja KHL:ään. Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta, maalivahti kertoi Kärppien tiedotteessa.

Kristof jatkaa Oulussa

Kärpät tiedotti jo viime joulukuussa, että Michal Kristofin sopimukseen kirjattu optio kaudesa 2019–2020 on käytetty. Nyt Kärpät ja Kristof ovat sopineet kaksivuotisesta jatkosopimuksesta, joka pitää slovakialaishyökkääjän Oulussa kevääseen 2022.

– Viime kausi oli minulle erityinen. Uuteen liigaan ja uuteen joukkueeseen siirtyminen loivat paljon odotuksia, mutta kun totuin pelisysteemiin ja tutustuin joukkueeseen, kaikki meni loistavasti. Valitettavasti emme saavuttaneet mestaruutta viime kaudella, mutta uusi kausi on taas uusi mahdollisuus, Kristof kertoi Kärppien verkkosivuilla.

Kristof oli menneellä kaudella Kärppien kolmanneksi paras pistemies tehopisteillä 9+30=39.

Lue myös:

Kärppien tehohyökkääjä Ville Leskinen suuntaa SHL:ään: "Hyödymme hänestä suuresti"

SM-liigakausi alkaa HPK:n ja Kärppien finaaliuusinnalla – Tallinnassa pelataan ensi kaudella kaksi ottelua

Maalivahti Joonas Korpisalo jatkaa Columbus Blue Jacketsissa – ensi kaudella tarjolla isompaa roolia? "Hänellä on kaikki työkalut menestymiseen"

Lähteet: Kärppien tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat