Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Ysäriä ja rillausta
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, puolivälieräottelu RUS - SLO
  • Urheiluruutu

Onko Carolina Hurricanes menettämässä Sebastian Ahon? Montreal Canadiens löi kovan tarjouksen pöytään – suomalainen näytti vihreää valoa

Montreal Canadiens on tosissaan hyökkääjä Sebastian Ahon perässä.

NHL
Sebastian Aho luistelee jäällä.
Sebastian Aho on pelannut kolme viime kautta Carolina Hurricanesissa.Getty Images

Montreal Canadiens on tarjonnut suomalaishyökkääjä Sebastian Aholle viiden vuoden sopimusta, jonka vuotuinen palkkio on 8,454 miljoonaa dollaria.

Canadiens twiittasi tarjouksensa maanantai-iltana hieman ennen iltakymmentä Suomen aikaa. Aho on hyväksynyt tarjouksen.

Aho on rajoitettu vapaa agentti. Hurricanes on tehnyt tarjouksen Aholle, mutta suomalainen ei ole hyväksynyt nykyisen seuransa tekemää tarjousta. Maanantai-illasta Suomen aikaa mikä tahansa joukkue on voinut tarjota Aholle sopimusta.

Hurricanesilla on kuitenkin vielä suomalaisen pelaajaoikeudet, koska he tarjosivat hyökkääjälle sopimusta ennen maanantaita. Hurricanes saa pidettyä Ahon, jos se tarjoaa vähintään samaa sopimusta kuin Canadiens noin viikon kuluessa.

Kesäkuun lopulla Sportsnetin toimittaja John Shannon kertoi radiossa, että Hurricanesin ensimmäinen tarjous Aholle olisi ollut kahdeksan vuoden sopimus, jonka arvo olisi ollut 48 miljoonaa dollaria. Tämä olisi tarkoittanut kuuden miljoonan dollarin vuosiansioita, mikä on Ahon kaltaiselle virtuoosille vähän.

Maanantaina kanadalaiskana TSN:n toimittaja Pierre LeBrun twiittasi, että Hurricanes olisi tarjonnut Aholle kahdeksanvuotista sopimusta, jolla hän olisi tienannut 7,5 miljoonaa dollaria vuodessa. LeBrunin mukaan Ahon leiri olisi kuitenkin vaatinut viisivuotista sopimusta, jossa vuositulot olisivat olleet 9,5 miljoonaa dollaria.

Myöhemmin LeBrun kertoi, että kolme eri joukkuetta olisi tehnyt Ahosta tarjouksen Hurricanesille.

Aho on pelannut kolme viime kautta Hurricanesissa tulokassopimuksellaan. Viime kaudella hän oli joukkueensa paras pistemies tehoilla 30+53=83. Aho on myös ottanut kehityksessään harppauksia eteenpäin jokaisella NHL-kaudellaan.

Ennen siirtymistään Pohjois-Amerikkaan Aho pelasi SM-liigassa Kärppien joukkueessa.

Uutista ja otsikkoa päivitetty kello 5.59: Aho hyväksyi Montrealin tarjouksen.

Lue myös:

Sebastian Ahon agentti kommentoi tarjousta – suomalaistähti haluaa pelata Montrealissa: "Canadiensin liike on todella aggressiivinen"

Kommentti: Köykäisen tarjouksen tiskiin iskenyt Montreal tuskin saa Ahoa, vaikka Carolinan omistajan rahatilanne herättää kysymysmerkkejä

Donskoi siirtyy Colorado Avalancheen – vuosipalkka yli kaksinkertaistuu

Toronto ja Colorado vaihtoivat luottopelaajia – Maple Leafs sai tarvitsemansa puolustajan

Kaapo Kakko saa huipputaitavan joukkuekaverin – Artemi Panarin muhkealla sopimuksella Rangersiin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat