Suora

  • Miesten viesti, Anterselva
  • Äidin ja mummin teränjäljissä - Emmi Peltonen on taitoluistelija kolmannessa sukupolvessa
  • Monte Carlo, lauantain huippuhetket
  • Urheiluruutu

Haulikkoampujat taistelevat MM-mitaleista sietämättömässä kuumuudessa – "Vähän sellainen hölmöläisen sauna"

Trap-ampujaa Satu Mäkelä-Nummelaa kismittää, että olympiapaikka Tokioon on yhä hankkimatta.

ammunta
Satu Mäkelä-Nummela vuonna 2018.
Satu Mäkelä-Nummelan tähtäimessä on trapin MM-finaalipaikka. AOP

Haulikkoampujien MM-kilpailut alkavat tiistaina Italian Lonatossa. Moninkertainen arvokisamitalisti Satu Mäkelä-Nummela on saanut hikoilla urakalla jo kisojen harjoituksissa, kun Euroopan hurjat helteet ovat ulottuneet myös Lonatoon.

– Kelit ovat olleet tuskaisen kuumat. Vielä iltamyöhälläkin on ollut 32 astetta, niin jokainen voi kuvitella, miten kuumat kelit ovat keskellä päivää, Mäkelä-Nummela kuvaili.

– Se on vähän sellainen hölmöläisen sauna, kun lämpöä on noin 40 astetta. Ei kiuas paljon pihise, jos vettä heittäisi, mutta todella kuumaa. Tuollaisessa säässä tulee kauhean vetelä olo, Mäkelä-Nummela kertoi.

Mäkelä-Nummela on vuokrannut käyttöönsä ilmastoidun auton, jonka viileydestä hän hakee helpotusta hurjaan paahteeseen.

Tavoitteena on vähintään MM-finaalipaikka.

– Eihän sitä voi vähempää lähteä hakemaan. Jos sinne saakka päästään, niin edessä ovat uudet latuset. Tämä kauteni on ollut suhteellisen tasainen. Mahdollisuuksia siis on, mutta vaaditaan tietysti onnistumisia, Mäkelä-Nummela ennakoi.

– Finaaliin pääsy vaatii todella hyvää tulosta. Uskoisin, että 121 osumaa riittää finaaliin, Mäkelä-Nummela arvioi.

MM-kisoissa ei jaeta olympiapaikkoja

Mäkelä-Nummela tähtäsi maaliskuussa Meksikossa trapin peruskilpailun ME-tuloksen. Mäkelä-Nummela osui peruskilpailun kaikkiaan 125 kiekosta peräti 123:een.

Maailmanennätys oli kova taidonnäyte, mutta eniten kokenutta suomalaisampujaa lämmittäisi, jos hän onnistuisi hankkimaan olympiapaikan Tokioon vielä tämän vuoden aikana.

Olympiapaikka on ollut tähtäimessä jo pitkään, mutta toistaiseksi ei ole tärpännyt. Tuorein pettymys tuli äskettäin järjestetyissä Euroopan kisoissa. Viides sija oli karvas tulos, kun olympiapaikka karkasi käsistä.

Nyt alkavissa MM-kisoissa ei jaeta olympiapaikkoja. Olympiapaikoista taistellaan vielä elokuussa Lahden maailmancupissa ja syyskuun EM-kisoissa, jotka nekin järjestetään Italian Lonatossa.

– Viimeiset olympiapaikat jaetaan vielä ensi vuoden puolella, mutta paniikki alkaa nousta, mitä lähempänä olympiakisoja ollaan, Mäkelä-Nummela tiedostaa.

MM-kisojen naisten trapin peruskilpailu alkaa tänään ja finaali on vuorossa keskiviikkona.

Lue lisää:

Hankalat olosuhteet trap-ampujien riesana Minskissä – Mäkelä-Nummela: "Ikinä en ole pelännyt niin paljoa aloittaa kilpailua"

Olympiapaikka ja mitalit lipuivat suomalaisnaisten käsistä trap-ammunnassa

Upean ME:n peruskilpailussa paukutellut Mäkelä-Nummela pettyi olympiapaikan jahdissa – "Jenkan tahti hyytyi finaalissa tangoksi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat