Suora

  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun GP
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä
  • Stella Hagelstam haluaa olympiaratsastajaksi ja tehdä edesmenneen äitinsä ylpeäksi
  • Urheiluruutu
  • Koripallomaaottelu Suomi - Venäjä

Reetta Hurske reagoi kylmänviileästi apurahapäätökseen – toivoo tulosten puhuvan puolestaan, kun ministeriö seuraavan kerran jakaa rahaa: "En viitsi mitään terveisiä lähettää"

Hurske oli menneellä hallikaudella Suomen paras yleisurheilija sisäratojen EM-kilpailuissa Glasgow'ssa.

Urheilupolitiikka
Reetta Hurske
Reetta Hurske ei jaksa stressata apurahasotkusta.Anssi Mäkinen / SUL-arkisto

Kun yksi Suomen parhaista yleisurheilijoista, pika-aituri Reetta Hurske, jäi helmikuussa yllättäen ilman Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää urheilija-apurahaa, Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki esitti mahdollisuuden myöntää tälle apuraha talvilajien urheilijoiden joukossa.

Talvilajien urheilijoiden apurahat myönnettiin tiistaina yhteensä sadalle urheilijalle, eikä Reetta Hurske ollut listalla. Hurske kuuli päätöksestä vasta tiistai-iltapäivänä Yle Urheilun toimittajalta.

– Ei ole herättänyt vielä oikein mitään tunteita, mutta en ole siitä nyt kisakaudella kauheasti jaksanut stressata. Asia nyt on miten on ja mennään tällä, Hurske kommentoi Yle Urheilulle Tampereella.

Hurske oli menneellä hallikaudella Suomen paras yleisurheilija, kun mittarina on menestys sisäratojen EM-kilpailuissa Glasgow'ssa. Hän oli 60 metrin aitafinaalin neljäs jääden täpärästi mitalista.

Olympiakomitea oli esittänyt Hurskeelle 6 000 euron apurahaa. Opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastajan Hannu Tolosen mukaan syy esityksen hylkäämiseen on se, että apurahat jaetaan pääsääntöisesti kesällä tehtyjen tulosten perusteella.

60 metrin aidoissa kilpaillaan vain sisäradoilla, eikä se ole olympialaji, mikä vaikutti esityksen hylkäämiseen. Tolosen mukaan 60 metrin perusteella ei pysty arvioimaan urheilijan tuloksia 100 metrin matkalla.

Hurske oli päätöksestä huolimatta hyvillä mielin, eikä halunnut lähettää ministeriölle tiukkaa palautetta.

– En nyt tässä viitsi mitään terveisiä lähettää. Toivottavasti omat suoritukseni tältä vuodelta ja mahdollisesti myös ensi vuodelta riittäisivät jatkossa apurahaan. Juostaan sitten sen verran kovaa, Hurske sanoo.

Hurske juoksi viime viikonloppuna sadan metrin aidoissa ajan 12,99, eli aivan MM-kisarajan (12,98) tuntumaan. Hän tavoittelee rajan alitusta seuraavan kerran keskiviikkona Tampereen GP-kilpailussa.

Lue myös:

Sata talvilajien urheilijaa sai apurahan – yllättävä nimi ja laji listan kärjessä, tuki naisten jääkiekkomitalisteille jatkuu

"Haluan tähän selityksen" – Euroopan eliittiin noussut Hurske pöyristyi apurahapäätöksestä, huippu-urheilujohtaja myöntää virheen ja lupaa korjata sen

Ennätyksensä aitonut Hurske ei ollut uskoa tulostaulua – tuulitulokset ja MM-rajan tavoittelu ovat saaneet jo koomisia piirteitä

Aituritähti Reetta Hurske mukaan Suomen universiadien joukkueeseen – kertoo henkisesti raskaasta alkukaudestaan: "Välillä on ollut huonompia päiviä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat