Maajoukkueen ykkösvahti Tinja-Riikka Korpela jättää Norjan – siirtyy Englannin liigaan

Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahti Tinja-Riikka Korpela on tehnyt vuoden sopimuksen englantilaisseuran kanssa, seura kertoo verkkosivuillaan.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue
Tinja-Riikka Korpela.
Tinja-Riikka Korpela.Tomi Hänninen

Viime kaudesta lähtien norjalaista Vålerengaa edustanut Tinja-Riikka Korpela on tehnyt yhden vuoden sopimuksen FA WSL 1 -sarjaa pelaavan Evertonin kanssa (siirryt toiseen palveluun).

Liverpoolilaisseura on pelannut tässä Englannin korkeimmassa naisten liigassa kaksi kautta ja sijoittunut molempina kausina viimeistä edelliseksi. Suomalaisia liigassa pelaavat Chelsean Adelina Engman ja Bristol Cityn Juliette Kemppi.

Ennen Norjaan siirtymistään Korpela pelasi kolme kautta Bayern Münchenissä ja voitti joukkueensa kanssa kaksi Saksan mestaruutta. Suomen maajoukkueessa 33-vuotias maalivahti on pelannut 86 maaottelua.

Lue myös:

Naisten jalkapallolla menee lujaa MM-kisojen kynnyksellä – myös Suomessa on herätty: "Meidän pitää tehdä entistä enemmän töitä"

Helmarit-maalivahti Korpelan mielestä eteenpäin on menty, mutta töitä riittää vielä – "Odotan sitä, että saamme tasa-arvoasiat päivitettyä tälle vuosituhannelle"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat