Hurricanes vahvisti, että seura aikoo pitää Ahon: "Tervetuloa takaisin Sebastian!"

Suomalaishyökkääjä Sebastian Aho, 21, jatkaa Carolina Hurricanesissa viisivuotisella sopimuksella.

NHL
Sebastian Aho juhlii maalia.
Sebastian Aho oli Hurricanesin kantavia voimia viime kaudella.Getty Images

Carolina Hurricanes ilmoitti tiistai-iltana Twitterissä, että se aikoo tarjota hyökkääjä Sebastian Aholle jatkosopimusta. Seura kertoi asiasta kuvalla, jossa lukee englanniksi "Tervetuloa takaisin Sebastian".

Aiemmin tiistaina seuran omistaja Tom Dundon varmisti Ahon jatkon carolinalaislehti The News & Observerille (siirryt toiseen palveluun).

Hurricanes aikoo vastata Montreal Canadiensin maanantai-iltana tekemään tarjoukseen, eli niin sanottuun offer sheetiin. Canadiens tarjosi suomalaiselle viiden vuoden sopimusta, jonka arvo on 42,27 miljoonaa dollaria.

Aho hyväksyi Canadiensin tarjouksen myöhään maanantai-iltana Suomen aikaa. Tämä tarkoittaa, että pitääkseen hyökkääjänsä Hurricanesin on tarjottava Aholle samanlaista sopimusta tällä viikolla. Hurricanes ilmoitti nyt tekevänsä näin, mutta sopimusta ei ole vielä allekirjoitettu.

– Olemme yllättyneitä Canadiensin tarjouksesta. Rakastamme Ahoa ja teemme tämän tarjouksen mielellämme, Dundon kommentoi lehdelle.

Dundon vakuutti The News & Observerille, että seura halusi koko ajan pitää Ahon riveissään. Omistaja sanoi myös, ettei Aho olisi edes halunnut lähteä Hurricanesista.

Hurricanesin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun) seuran urheilujohtaja Don Waddell kertoi, että päätös vastatarjouksen tekemisestä oli helppo.

– Sebastian on yksi parhaista pelaajista liigassa ja kulmakivi kaikelle sille, mitä rakennamme täällä. Olemme puhuneet hänelle koko tämän prosessin ajan. Hän on tehnyt selväksi, että hän haluaa jatkaa täällä.

Canadiensin tarjouksen mielenkiintoinen yksityiskohta on, että Aho tienaa sopimuksellaan jo tämän ja tulevan kesän aikana yli 21 miljoonaa dollaria.

Aho on pelannut kolme viime kautta Hurricanesissa tulokassopimuksella. Viime kaudella hän oli joukkueensa paras pistemies tehoilla 30+53=83. Aho on myös ottanut kehityksessään harppauksia eteenpäin jokaisella NHL-kaudellaan.

Muokattu 2.7.2019 kello 19.26: Lisätty tieto siitä, että Hurricanes varmisti Ahon jatkosopimuksen.

Muokattu 2.7.2019 kello 19.32: Lisätty Waddellin kommentit.

Lue myös:

Sebastian Ahon agentti kommentoi tarjousta – suomalaistähti haluaa pelata Montrealissa: "Canadiensin liike on todella aggressiivinen"

Kommentti: Köykäisen tarjouksen tiskiin iskenyt Montreal tuskin saa Ahoa, vaikka Carolinan omistajan rahatilanne herättää kysymysmerkkejä

Onko Carolina Hurricanes menettämässä Sebastian Ahon? Montreal Canadiens löi kovan tarjouksen pöytään – suomalainen näytti vihreää valoa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat