1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. FIFAn jalkapallon naisten MM 2019

Katso suorana: Yhdysvallat kukisti Englannin ja eteni MM-loppuotteluun

Lähetys jalkapallon naisten MM-kisojen välierästä Englanti–Yhdysvallat käynnistyy TV2:ssa ja Areenassa kello 21.25.

Alex Morgan

Ensimmäistä MM-kultaansa tavoitteleva Englanti haastaa Lyonin helteisessä MM-välierässä hallitsevan mestarin Yhdysvallat.

Phil Nevillen suojatteja oltiin pitkin turnauksen arvosteltu vaisuista otteista, mutta epäilyt hälvenivät viimeistään, kun Englanti kukisti puolivälierässä Norjan selvin 3–0-lukemin.

Yhdysvaltoja on puolestaan povattu mestariksi jo kauan ennen MM-turnauksen alkua. Kuitenkin esimerkiksi Espanja kaatui neljännesvälierässä vain Megan Rapinoen kahden rangaistuspotkuosuman turvin tiukasti 2–1. Kaikkien aikojen kamppailuksikin kutsutussa MM-puolivälierässä Ranska kaatui samoin lukemin – ja molemmista maaleista vastasi jälleen Rapinoe.

Nyt maaleja odotetaan joltakin muulta, sillä Yhdysvaltain tähtihyökkääjä Rapinoe aloittaa penkin puolelta. Rapinoe on MM-turnauksen maalipörssin jaetulla kärkisijalla viidellä osumalla. Ennen peliä hehkutettiin Rapinoen ja Englannin laitapuolustaja Lucy Bronzen kohtaamista, mutta tätä kohtaamista saadaan odottaa ainakin hetki.

Englannin maalivahti Karen Bardsley on BBC:n mukaan loukkaantunut. Tolppien välissä nähdään Carly Telford, joka pelasi yhden ottelun alkulohkossa Argentiinaa vastaan.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Unohtumaton rupeama huipentuu mitalipeleihin – lue neljän parhaan maan analyysit ja olet valmis MM-futiksen huippujännittäviin välieräotteluihin!

MM-kisojen kohupelaajan kumppani kuvaa Donald Trumpia keskenkasvuiseksi pojaksi ja kertoo pelkäävänsä – "Presidentti vihaa tyttöystävääni"

Myös urheiluvälinejätit ovat havainneet MM-jalkapallohuuman – Yhdysvaltain naisten pelipaita myynyt ennätyksellisen paljon, suositumpi kuin Barcelonan pelipaita