1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. FIFAn jalkapallon naisten MM 2019

Englannin päävalmentaja Phil Neville mollasi tuomaria, mutta ylisti pelaajiensa jättäneen kentälle sielunsa ja sydämensä – rangaistuspotkussa epäonnistunut kapteeni sätti itseään: "Petin joukkueeni"

Englannin päävalmentaja Phil Neville oli ylpeä suojateistaan 1–2-tappioon päättyneen välierän päätteeksi.

Englannin päävalmentaja Phil Neville oli tappion jälkeen pettynyt mies. Kuva: Getty images

Ensimmäistä MM-kultamitaliaan tavoitellut Englanti kärsi MM-välierässä 1–2-tappion hallitsevalle mestarille Yhdysvalloille huippujännittävän kamppailun päätteeksi.

Sanavalmiina ja tunteikkaana tunnettu Englannin päävalmentaja Phil Neville kiitteli ottelun jälkeen suojattejaan karvaasta tappiosta huolimatta.

– Pelaajani antoivat minulle kaikkensa. Jo ennen peliä sovimme, että jätämme kentälle sydämemme ja sielumme ja sen me teimme, Neville vuodatti BBC:lle (siirryt toiseen palveluun) pelin jälkeen.

Englanti kerkesi jo juhlia 2–2-tasoitusosumaa reilut parikymmentä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, kun Ellen White sai pallon toistamiseen USA:n verkkoon, mutta VAR-tarkistus osoitti tilanteen olleen paitsio. Hetkeä myöhemmin White kaadettiin rangaistusalueella, mutta Ýhdysvaltain maalivahti Alyssa Naeher torjui kapteeni Steph Houghton melko kesyn vedon.

Hetkeä myöhemmin Englannin toppari Millie Bright otti illan toisen varoituksensa ja joutui jättämään kentän. Siihen suli myös Englannin loppukiri.

– Hylätty maali oli paitsio. Olemme tottuneet VAR-päätöksiin. Millie Brightin ei olisi kuitenkaan tullut saada varoitusta ensimmäisellä jaksolla. Tuomarilla ei ollut aivan peli hallussaan, Neville jyrähti.

Katse jo lauantain pronssiottelussa

– Kun saimme rangaistuspotkun, olin aivan varma, että voitamme tämän, mutta niin ei ollut tarkoitettu, Neville jatkoi tiedotustilaisuudessa.

Päävalmentaja ei lähtenyt kuitenkaan syyttämään rangaistuspotkussa epäonnistunutta kapteenia, vaan äityi ylistämään topparin uraa.

– Steph Houghtonilla on ollut upea vuosi. Hän oli uskomaton pelissä ja luki hyvin kaikki tilanteet. Hänellä on ollut todennäköisesti elämänsä paras kausi. Hänellä oli rohkeutta asettua pilkulle pallon taakse ja pelata vielä sen jälkeenkin. Hän on maailmanluokan jalkapalloilija, Neville ylisti.

Kapteeni itse oli tilanteesta murheen murtama.

– Petin joukkueeni. Sydämeni on särkynyt ja olen musertunut. Olimme niin lähellä, Houghton sanoi BBC:lle. (siirryt toiseen palveluun)

– Sain kuulla tänään, että jos saisimme rangaistuspotkun, minä vetäisin. Olen harjoitellut niitä paljon ja olin todella itsevarma. Se ei vain lähtenyt hyvin.

– Tiesimme, että voisimme voittaa heidät ja se oli tavoitteemme. Emme kuitenkaan saavuttaneet sitä. Olimme niin lähellä, mutta olen ylpeä jokaisesta, koska me annoimme kaikkemme, Houghton sanoi.

Valmentajan katse oli kuitenkin jo eteenpäin pronssiottelussa.

– Olen jo päässyt tästä yli ja nyt keskityn jo lauantain peliin, Neville päätti.

Seuraavaksi Englanti pelaa lauantaina MM-pronssista. Vastustaja selviää keskiviikon välierästä Hollanti–Ruotsi. Lähetystä voit seurata TV2:ssa ja Areenassa. Ottelu käynnistyy kello 22.

Lue myös:

Kommentti: Luotaantyöntävä MM-jalkapallon ennakkosuosikki on saanut upean sankarin – nöyrän tähden hauska unelma voi toteutua hyvin nopeasti

Yhdysvallat eteni MM-finaaliin huimassa jännitysnäytelmässä, jossa Englannin tasoitusmaali hylättiin ja kapteeni hukkasi rangaistuspotkun – katso huippuhetket

Englanti riisui itsensä aseista MM-välierässä – asiantuntija piikitteli päävalmentaja Nevilleä: "Voisi keskittyä omaan hyvään työhönsä"