Hyppää sisältöön

Yhdysvaltojen kapteeni selitti brittimedian suututtanutta "teetuuletustaan" – myös Megan Rapinoen poissaolosta tihkui lisätietoa

USA marssi MM-finaaliin kapteeni Alex Morganin 2–1-voittomaalin turvin.

Alex Morgan tuuletti 2–1-osumaansa, joka jäi myös ottelun voittomaaliksi. Kuva: Getty images

Yhdysvallat eteni kolmatta kertaa peräkkäin jalkapallon naisten MM-kisojen loppuotteluun, kun se kukisti vaiherikkaassa välierässä Englannin 2–1.

Yksi Yhdysvaltain sankareista oli voittomaalin iskenyt joukkueen kapteenistoon kuuluva Alex Morgan, jonka 30-vuotissyntymäpäivä sai juhlavan päätöksen. Osuma oli Thaimaata vastaan maaleja mättäneelle Morganille jo turnauksen kuudes, ja samalla hän meni maalipörssin jaetulle kärsipaikalle yhdessä Englannin ainokaisen tehneen Ellen Whiten kanssa.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Morgan vieritti kiitosta joukkuetoverilleen, Steph Houghtonin rangaistuspotkun torjuneelle maalivahti Alyssa Naeherille.

– Alyssa Naeherin tulisi olla tämän ottelun paras pelaaja. Hän pelasti meidät tänään, Morgan ylisti ottelun jälkeen FOX:in haastattelussa.

Hyvin pian joukkueesta uhkuva itsevarmuus palasi myös kapteenin kasvoille.

– Meillä on niin paljon hyviä pelaajia penkillä, ja sen me näytimme. Miten kukaan voi voittaa tätä?

Morganin tuuletus kuohutti

Morgan tuuletti maaliaan nostamalla pikkurillinsä ylös ja kätensä huulilleen kuin teetä juodakseen. Tuuletus ei miellyttänyt kaikkia ja brittimedioissa se tulkittiin provokaationa. Guardianin siteraaman brittitoimittaja Piers Morganin mukaan kyseessä oli jopa suoranainen sodanjulistus.

– Rapinoe on tehnyt lukuisia tuuletuksia, mutta kukaan ei kysy häneltä mitään. Minä teen yhden, ja kaikki haluavat tietää miksi, Morgan sanoi Guardianille. (siirryt toiseen palveluun)

Kerta ei ole ensimmäinen kuin Yhdysvaltain pelaajia syytetään epäkunnioittavasta tuulettamisesta. Esimerkiksi Thaimaata vastaan joukkueen pelaajat saivat kuraa niskaan juhlittuaan villisti vielä toiselle kymmenelle menneitä lukemia.

Kaikki eivät kokeneet tuuletusta epäkunnioittavana. Vuoden 2016 presidentinvaaleissa Donald Trumpin vastaehdokkaana ollut yhdysvaltalaispoliitikko Hillary Clinton riemuitsi Twitterissä USA:n maalista – ja tuuletuksesta.

Loukkaantunut Rapinoe sivussa, myös MM-finaali vaarassa

Ottelun alla uumoiltiin Yhdysvaltain puhutuimman pelaajan Megan Rapinoen ja Englannin päävalmentaja Phil Nevillen maailman parhaaksi laitapuolustajaksi ylistämän Lucy Bronzen kohtaamisesta. Tämä jäi näkemättä, sillä Rapinoe katseli ottelua vaihtopenkiltä.

– Meganilla on pieni revähdys takareidessä, joten hän ei ollut tänään pelikunnossa, Yhdysvaltain valmentaja Jill Ellis sanoi ottelun jälkeen.

– Meillä on todellakin laajuutta pelaajamateriaalissa, joten peluutin muita pelaajia ja mielestäni he tekivät fantastista työtä, Ellis jatkoi.

Rapinoen korvannut Christen Press iski Yhdysvaltain avausmaalin.

Supertähti itse uskoi itse pelaavansa sunnuntain finaalissa.

– Takareiteni kuntoa tarkkaillaan päivä kerrallaan. Uskon, että olen valmiina loppuottelussa, Rapinoe sanoi FOX:ille.

Lue myös:

Kommentti: Luotaantyöntävä MM-jalkapallon ennakkosuosikki on saanut upean sankarin – nöyrän tähden hauska unelma voi toteutua hyvin nopeasti

Englanti riisui itsensä aseista MM-välierässä – asiantuntija piikitteli päävalmentaja Nevilleä: "Voisi keskittyä omaan hyvään työhönsä"

Yhdysvallat eteni MM-finaaliin huimassa jännitysnäytelmässä, jossa Englannin tasoitusmaali hylättiin ja kapteeni hukkasi rangaistuspotkun – katso huippuhetket