Suora

  • Freestylen MC: Thaiwoo, parikumpareet
  • MM-kultajahdissa vastoin kaikkea todennäköisyyttä - raju tahto ja unelma revanssista tähtipakki My Kippilän hurjan paluun takana
  • Urheilustudio 15.12.
  • Alppihiihdon MC: Val d'Isère, miesten pujottelun 1. lasku
  • Val d'Isere, miesten pujottelun 1. lasku
  • Urheilustudio 15.12.

MM-kisoihin valittu keihäänheittäjä Helander jää kilpailutauolle kylkivamman takia – nuorten EM-kisat jäävät välistä

Keihäänheittäjä Oliver Helander jää kilpailutauolle. Hän saattaa palata kisakentille kuitenkin vielä heinäkuun puolella.

yleisurheilu
Oliver Helander jää kilpailutauolle.
Oliver Helanderilta jää väliin alle 23-vuotiaiden EM-kisat Ruotsissa.Tomi Hänninen

22-vuotias keihäänhteittäjä Oliver Helander jää kilpailutauolle kylkivamman takia. Helander sai kylkeensä rustovaurion juhannuskilpailussa Kuortaneella. Tämä estää täysipainoisen harjoittelun ja kilpailusuoritukset.

Suomen Urheiluliiton (SUL) tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun)Helanderia hoitava ortopedi Tuomo Karila kertoo, että vamman paranemisennuste on hyvä ilman leikkaushoitoa. Kilpailutauolla pyritään siihen, että Helander voi heittää vielä heinäkuun puolella.

Helander on heittänyt tällä kaudella kolmessa kilpailussa. Paavo Nurmen kisoissa nuorukainen repäisi 84,84-metrisen kaaren, jolla hän ylitti komeasti Dohan MM-rajan, 83 metriä.

Vielä Kuortaneella Helander heitti 86,93 metriä, joka on hänen paras tuloksensa tällä kaudella ja kauden kotimainen kärkitulos. Tulos syntyi kolmannella heittokierroksella. Helander jätti kierroksen kolme viimeistä kierrosta väliin.

Suomen yleisurheilujoukkuetta Dohan MM-kisoihin täydennettiin viime maanantaina. Helander oli mukana tuolla listalla. Keihäänheittäjistä arvokisoihin valittiin myös jo Antti Ruuskanen.

Helanderin oli määrä heittää reilun viikon kuluttua alkavissa nuorten EM-kisoissa Gävlessä Ruotsissa, mutta kilpailutauon vuoksi tuo koitos jää nyt väliin.

– Harmi juttu, etten pääse Ruotsiin EM-kisoihin. Kauden alkuun olen ollut kohtuullisen tyytyväinen, ja odotan kovasti kilpailemista Lappeenrannan Kalevan kisoissa, Helander kommentoi SUL:n tiedotteessa.

Kalevan kisat käydään elokuun alussa.

Dohan MM-kisat alkavat syyskuun lopussa. Miesten keihäänheiton karsinta heitetään lokakuun 9. päivänä. Finaali käydään 10. lokakuuta.

Lue myös:

Helanderin tilanteessa hopeareunus on, ettei vamma vaadi leikkausta, ja kuntoutuminen voi käydä nopeasti – "Kalevan kisat on varmaan realistinen tavoite"

Yleisurheilun MM-joukkuetta täydennettiin seitsemällä urheilijalla – Helander ja Ruuskanen valittiin, pika-aiturit jäivät vielä rannalle

Viiden vuoden vammakierre oli tuhota lupaavan keihäänheittäjän uran – yön synkät ajatukset väistyivät aina aamulla, ja nyt Toni Kuuselan sinnikkyys palkitaan

Lähteet: SUlin tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat