1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. FIFAn jalkapallon naisten MM 2019

Katso suorana: Hollanti eteni ensimmäistä kertaa MM-finaaliin! Ruotsi kaatui Jackie Groenenin jatkoaikamaalilla

Hollanti ja Ruotsi kohtaavat jalkapallon naisten MM-välierässä Lyonissa. Katso suoraa lähetystä kuvaa klikkaamalla!

Hollanti-Ruotsi

Yhdysvalloille haetaan finaalivastustajaa jalkapallon naisten MM-kisojen välieräottelussa, kun Hollanti ja Ruotsi iskevät yhteen Lyonissa kello 22. Suora lähetys käynnistyy TV2:ssa ja Areenassa kello 21.30.

Kumpikaan joukkueista ei ole koskaan voittanut maailmanmestaruutta. Hollanti on ensimmäistä kertaa välierissä, Ruotsin paras sijoitus on puolestaan MM-hopea vuodelta 2003.

Hollanti on voittanut kisoissa jokaisen pelaamansa ottelun, mutta oli varsinkin neljännesvälierässä Japania vastaan tiukoilla. Lieke Martensin viime hetken rangaistuspotku pelasti Hollannin puolivälieriin, jossa Italia kaatui 2–0-

Ruotsi kärsi alkulohkossa tappion Yhdysvalloille, mutta on pudotuspeleissä kellistänyt jo Kanadan ja Saksan. Puolivälierässä Saksa oli suosikki, mutta Ruotsi yllätti kaksinkertaisen maailmanmestarin 2–1-voitolla.

Hollannin kokoonpanossa on yksi yllättävä muutos Italia-peliin verrattuna. Shanice van de Sanden putoaa penkille ja Lineth Beerensteyn nousee avaukseen oikealle laidalle.

Ruotsin puolella Lina Hurtig korvaa pelikiellossa olevan Fridolina Rolfön vasemmalla laidalla.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Hollannin fanit ovat olleet MM-kisojen väriläiskä, mutta nyt oranssipaitojen virta heikkenee – myös ruotsalaisia on välieräottelun stadionilla vähän: "Se on tylsää"

Yhdysvaltojen kapteeni selitti brittimedian suututtanutta "teetuuletustaan" – myös Megan Rapinoen poissaolosta tihkui lisätietoa

Kommentti: Luotaantyöntävä MM-jalkapallon ennakkosuosikki on saanut upean sankarin – nöyrän tähden hauska unelma voi toteutua hyvin nopeasti

Englannin päävalmentaja Phil Neville mollasi tuomaria, mutta ylisti pelaajiensa jättäneen kentälle sielunsa ja sydämensä – rangaistuspotkussa epäonnistunut kapteeni sätti itseään: "Petin joukkueeni"

Englanti riisui itsensä aseista MM-välierässä – asiantuntija piikitteli päävalmentaja Nevilleä: "Voisi keskittyä omaan hyvään työhönsä"

Yhdysvallat eteni MM-finaaliin huimassa jännitysnäytelmässä, jossa Englannin tasoitusmaali hylättiin ja kapteeni hukkasi rangaistuspotkun – katso huippuhetket