1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. FIFAn jalkapallon naisten MM 2019

Murtuneet ruotsalaispelaajat syyttivät tuomaria lukuisista virheistä – konkarivahti Hedvig Lindahl kyynelehti: "Juuri nyt haluan lopettaa jalkapallon"

Ruotsi hävisi MM-välierän Hollannille 0–1 Jackie Groenenin jatkoajalla iskemällä osumalla.

Ruotsin pelaajat olivat maansa myyneitä hävityn välierän jälkeen. Kuva: Getty images

Ruotsin unelma MM-loppuottelusta mureni Lyonin helteisessä keskiviikkoillassa, kun hallitseva Euroopan mestari Hollanti paineli loppuotteluun 1–0-voitolla. Välierän varsinaisen peliaika päättyi maaleitta ja tiukan ottelun avausmaalia saatiin odotella aina 99. peliminuutille asti, kunnes Jackie Groenen teki MM-turnauksen avausosumansa makeaan paikkaan.

Ruotsilla oli varsinkin ottelun avausjaksolla enemmän maalipaikkoja, ja ruotsalaispelaajat ottivat kitkerän välierätappion vastaan murtuneina.

– Mielestäni meitä kohtaan vihellettiin väärin monta kertaa. Mutta sellaista se on tälläisessä ottelussa, kun pelissä on paljon tunteita, Elin Rubensson sanoi ottelun jälkeen Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun).

Myös Ruotsin kapteeni Caroline Seger oli samoilla linjoilla siitä, ettei erotuomarilla Marie-Soleil Beaudoinilla ollut ottelu hallussa.

– Olen todellakin sitä mieltä, että hän vihelsi aivan liian monta kertaa. Minun on todella vaikea ymmärtää, miksi he saavat vapaapotkun, jos he makaavat pallon päällä ja me yritämme ottaa sen. Tuomarilla ei ollut ehkä aivan paras matsi tänään, Seger tykitti.

Ruotsalaismedioissa puhutti (siirryt toiseen palveluun)etenkin 67. minuutilla sattunut tilanne, jossa Desiree van Lunteren liukutaklasi Lina Hurtigin rangaistusalueella.

– Hän tuli jaloille. Mutta mitään infoa emme saaneet siitä, että tilannetta katsottaisiin videohuoneessa, C Moren Lasse Granqvist ihmetteli.

Myös Ruotsin TV4:n jalkapalloasiantuntija Olof Lundh piti tuomiota vääränä.

– On noloa kansainväliselle jalkapalloliitto Fifalle, ettei heillä ole parempaa tuomaria pelissä, kun mennään näin pitkällä turnausta, Lundh tylytti. (siirryt toiseen palveluun)

Lindahl piti tulosta epäreiluna

Kanada-ottelussa rangaistuspotkun torjunut Hedvig Lindahl oli pelituulella myös välierässä. Hän pelasti Ruotsin pariinkin otteeseen varsinaisella peliajalla torjuen muun muassa vapaaksi kulmatilanteessa jätetyn Vivianne Miedeman puskun. Groenenin upealle kudille konkarimaalivahtikaan ei mahtanut kuitenkaan mitään.

–Juuri nyt tuntuu siltä, että haluaisin heittää hanskat nurkkaan ja lopettaa jalkapallon pelaamisen, Lindahl sanoi SVT:n haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) ottelun jälkeen.

– Pelasimme hyvän pelin. Mielestäni ottelu oli todella tasainen, mutta meillä oli enemmän tilanteita heidän maalillaan. Olen todella pettynyt, että hävisimme pelin, Lindahl vuodatti.

Lue myös:

Keskikentän yllättävä ratkaisija vei Hollannin MM-historian ensimmäiseen loppuotteluun – tolpat kolisivat, ja maaliin tarvittiin lähes 100 minuuttia