1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. FIFAn jalkapallon naisten MM 2019

Tappion jälkeen Tukholman illassa ei kuultu kiroilua: "Pettymys, mutta ei valtava pettymys"

Vaikka takkiin tuli, on Ruotsin maajoukkue pelannut erinomaisen turnauksen, totesivat kannattajat taistelun tauottua.

Tukholmalaisessa kisakatsomossa Brunkebergstorgilla seurattiin MM-välieräottelua rennoissa tunnelmissa. Kuva: Terhi Liimu / Yle

Tukholmalaisessa kisakatsomossa Brunkebergstorgilla ilta päättyi tunnemyrskyjen jälkeen tappioon. Tunnelmat vaihtelivat ottelun mittaan riemun, jännityksen ja piinan välillä.

– Se oli niin lähellä. Ensimmäinen puoliaika oli täysin meidän hallinnassamme, pohti Hillevi Stenström.

Kovimmat kohahdukset kuultiin Ruotsin tolppalaukauksen jälkeen. Myös maalivahti Hedvig Lindahlin pelastukset nostattivat "Sverige, Sverige, Sverige" -huutojen kuoron.

Ottelu ratkesi Hollannin Jackie Groenen maaliin 99. peliminuutilla. Maali kirvoitti katsomossa vaimeaa sadattelua, mutta paljon kovaäänisempää vastustusta aiheuttivat jotkut päätuomari Marie-Soleil Beaudoinin ratkaisut.

Suurempaa kiroilua ei kuitenkaan kuulunut jatkoajan toisen puoliskon täytyttyä lisäaikoineen. Hillevi Stenströmkin muistutti, että jo välieriin pääseminen oli Ruotsilta kova saavutus.

– Onhan tämä on suuri pettymys, mutta toisaalta olen onnellinen siitä, että Ruotsi on menestynyt näin hyvin. Pronssikin olisi todella hyvä saavutus.

Ruotsalaiskatsojat pysyivät rauhallisina tappiosta huolimatta. Kuva: Terhi Liimu / Yle

Stenström otaksui, että Ruotsin kannalta ratkaisevaa Hollanti-pelissä oli Fridonina Rolfön puuttuminen kokoonpanosta varoitustilin täyttymisen takia.

– Hänen puuttumisensa vaikutti paljon. Hollannin vaihtopelaajat puolestaan toivat paljon energiaa kentälle. He ratkaisivat ottelun.

Valtavan pettynyt ei ollut myöskään Olof Widmark.

– Ottelu oli fantastinen. Ruotsin naiset taistelivat hienosti. He olisivat ansainneet enemmän. Ruotsi olisi voinut voittaa ottelun. Ottelu ratkesi yhteen hyvään yksilösuoritukseen.

– Onhan tämä pettymys, mutta ei valtava pettymys. Ruotsalaiset ovat ylpeitä naisten maajoukkueesta ja siitä, miten he ovat pelanneet, Widmark totesi.

Lue myös:

Murtuneet ruotsalaispelaajat syyttivät tuomaria lukuisista virheistä – konkarivahti Hedvig Lindahl kyynelehti: "Juuri nyt haluan lopettaa jalkapallon"

Ruotsin tähtipelaaja loukkaantui pahannäköisesti eikä pystynyt poistumaan kentältä omin jaloin – röntgenkuvista ei löytynyt merkkejä vakavista vammoista

Hollannin maalia saatiin jälleen odottaa – MM-finaalipaikan takuunainen ei yleensä paistattele otsikoissa, asiantuntija ilahtui: "Hienoa, että ratkaisija nousi työmyyrien joukosta"

Keskikentän yllättävä ratkaisija vei Hollannin MM-historian ensimmäiseen loppuotteluun – tolpat kolisivat, ja maaliin tarvittiin lähes 100 minuuttia