1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. FIFAn jalkapallon naisten MM 2019

Ruotsin tähtipelaaja loukkaantui pahannäköisesti eikä pystynyt poistumaan kentältä omin jaloin – röntgenkuvista ei löytynyt merkkejä vakavista vammoista

Ruotsi kärsi karvaan 0–1-tappion MM-välierässä Hollannille. Joukkueen iltaa synkensi entisestään tähtipelaaja Kosovare Asllanin loukkaantuminen ottelun loppuhetkillä.

Kosovare Asllani loukkaantui ottelun loppuhetkillä
Kosovare Asllani loukkaantui ottelun loppuhetkillä

Ruotsin naisten jalkapallomaajoukkueen keskiviikkoilta oli sysimusta. Joukkue kärsi jatkoajalle venyneen välieräkamppailun päätteeksi 0–1-tappion Hollannille, kun Jackie Groenen iski MM-turnauksen avausmaalinsa 99. minuutilla. Karvaan tappion lisäksi Ruotsin tähtipelaaja Kosovare Asllani loukkasi päänsä eikä kyennyt poistumaan kentältä omin jaloin.

Itse tilanne ei ollut erityisen hurjannäköinen, sillä Kosovare sai pelivälineen päähänsä pallontavoittelutilanteessa. Asllani kuitenkin näytti loukanneen tilanteessa niskaansa ja hän jäikin makaamaan maahan. Lisäksi ruotsalaispelaaja oli ennen tätä tilannetta ottanut lukuisia osumia ottelussa, ja osa kohdistui myös päähän. Asllania hoidettiin kentän pinnalla useampi minuutti ennen kuin hänet kannettiin paareilla pois kentältä niska tuettuna.

Joukkuetoverit olivat tapahtuneesta järkyttyneitä.

– Tuntui todella epämiellyttävältä, kun hänet kannettiin paareilla pois. En ole nähnyt häntä sellaisena, se näytti todella pahalta, joukkuekaveri Linda Sembrant kommentoi Expressenille pelin jälkeen. (siirryt toiseen palveluun)

– Näin vain, että siinä oli meneillään kaksinkamppailu. Sitten en nähnyt oikeastaan muuta kuin lääkärien tulevan ja sen, kun hänet kuljetettiin pois paareilla. Toivon vain, että kaikki on niin hyvin kuin mahdollista, Nilla Fischer sanoi Aftonbladetin mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Ruotsin jalkapalloliitto tiedotti ottelun jälkeen, että Asllani on viety jatkotutkimuksiin sairaalaan. Asllanin päästä otettiin röntgenkuvat, eikä merkkejä vakavista vammoista löytynyt, kertoi SVT torstaina aamulla. (siirryt toiseen palveluun)

Ruotsi pelaa seuraavaksi lauantaina MM-pronssista Englantia vastaan.

Lue myös:

Murtuneet ruotsalaispelaajat syyttivät tuomaria lukuisista virheistä – konkarivahti Hedvig Lindahl kyynelehti: "Juuri nyt haluan lopettaa jalkapallon"

Keskikentän yllättävä ratkaisija vei Hollannin MM-historian ensimmäiseen loppuotteluun – tolpat kolisivat, ja maaliin tarvittiin lähes 100 minuuttia