1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. FIFAn jalkapallon naisten MM 2019

Hollannin päävalmentaja myönsi, että välierävoiton sulattelemiseen saattaa mennä hetki: "Ehkä puolen vuoden päästä"

Hollanti raivasi tiensä MM-finaaliin ja passitti Ruotsin pronssiotteluun.

Jackie Groenen oli ottelun sankari jatkoaikamaalillaan. Kuva: Getty Images

Yksi maali siihen vain tarvittiin. Jackie Groenen tarkka kuti ohitti Hedvig Lindahlin Ruotsin maalilla, ja Hollanti eteni MM-finaaliin Yhdysvaltojen vastustajaksi. Sunnuntain finaalissa kohtaavat näin hallitseva maailmanmestari ja hallitseva Euroopan mestari.

Hollannin päävalmentaja Sarina Wiegman oli ottelun jälkeen hämmentynyt ja iloinen. Valmentajan mukaan välierävoiton tajuamiseen saattaa mennä hetki.

– Ehkä puolen vuoden päästä. Se oli jo epätodellista, kun voitimme EM-kultaa, kertasi Wiegman Hollannin yleisradioyhtiö NOSin haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun)

Vuodesta 2017 Hollannin naisten jalkapallomaajoukkuetta luotsanneen Wiegmanin mukaan joukkue on ennen MM-finaalia kuin äärimmilleen viritetty koneisto. Hollanti juhli kaksi vuotta sitten EM-kultaa.

– Olemme kuin taistelukone. Tällä joukkueella on äärimmäisen kova meininki.

Wiegmanin toiminta herätti ihmetystä kesken tiukan välieräkamppailun, kun hän poistui kentän laidalta kesken ottelun.

– Join paljon vettä ottelun aikana ja silloin pitää käydä vessassa. Mutta saavuin ajallaan takaisin!

"Haluan treffeille hänen kanssaan!"

Hollantilaisen median De Telegraphin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) oranssista merestä poimitut fanit olivat – totta kai – enemmän kuin innoissaan. Fanilaumasta löytyi kuitenkin myös hieman kriittisempää palautetta.

– Rehellisyyden nimissä peli ei ollut hyvä, mutta sillä ei ole enää mitään väliä. Jos voitat jalkapallo-ottelun huonolla pelillä, se unohdetaan nopeasti.

Myös toisenlaista meininkiä löytyi ottelun jälkeen Lyonin kaduilta. Ruotsin upottanut Jackie Groenen sai kovaa ylistystä De Telegraphin videolla. (siirryt toiseen palveluun)

– Haluan treffeille hänen kanssaan! Yksi faneista letkautti.

MM-finaali pelataan sunnuntaina alkuillasta ja voit katsoa sen suorana lähetyksenä TV2:sta ja Yle Areenasta.

Lue myös:

Tappion jälkeen Tukholman illassa ei kuultu kiroilua: "Pettymys, mutta ei valtava pettymys"

Murtuneet ruotsalaispelaajat syyttivät tuomaria lukuisista virheistä – konkarivahti Hedvig Lindahl kyynelehti: "Juuri nyt haluan lopettaa jalkapallon"

Hollannin maalia saatiin jälleen odottaa – MM-finaalipaikan takuunainen ei yleensä paistattele otsikoissa, asiantuntija ilahtui: "Hienoa, että ratkaisija nousi työmyyrien joukosta"

Keskikentän yllättävä ratkaisija vei Hollannin MM-historian ensimmäiseen loppuotteluun – tolpat kolisivat, ja maaliin tarvittiin lähes 100 minuuttia