Suora

  • Painin MM, naisten paini
  • Rytmisen MM, keilat- ja nauhafinaalit
  • Painin MM: Naisten paini

Kontinen ja Peers aloittivat Wimbledonin vakuuttavasti – espanjalaisveljekset jäivät jalkoihin

Henri Kontinen ja John Peers etenivät Wimbledonissa toiselle kierrokselle.

tennis
Henri Kontinen ja John Peers voittivat brittiparin Lontoon ATP-turnauksen toisella kierroksella tunnin ja 26 minuuttia kestäneessä ottelussa.
Henri Kontinen ja John Peers ovat edenneet Wimbledonin nelinpelissä parhaimmillaan välieriin.Getty Images

Henri Kontinen ja John Peers aloittivat urakkansa Wimbledonin nelinpelissä vakuuttavasti. Suomalais-australialainen kaksikko voitti avausottelussaan espanjalaiset veljekset Marcel ja Gerard Granollersin 6–3, 6–4, 6–3.

Kontisen ja Peersin peli sujui varsin hyvin. Varsinkin Kontisella sekä syötöt että syötönpalaukset olivat terävässä vireessä. Sekä ensimmäisessä että toisessa erässä yksi murto riitti erävoittoon. Erien lopuilla Peersillä oli pieniä vaikeuksissa omissa syöttövuoroissaan, mutta espanjalaiset eivät onnistuneet murtamaan

Kolmannessa erässä Kontinen joutui omassa syötössään kertaalleen tilanteeseen 0–40, mutta senkin tilanteen kaksikko selvitti. Heti perään he ottivat siihenkin erään murron ja erän lopussa vielä toisen.

– Peli tuntui hyvältä. Kiva, että saatiin hoidettua suoraan kolmessa erässä. Täällä voivat matsit venyä aika pitkiksi. Hyvä alku kisalle, Kontinen totesi STT:lle.

Espanjalaisista Marcel Granollers on ollut parhaimmillaan nelinpelin maailmanlistalla neljäs ja kaksinpelissäkin 19:s. Nelinpelissä saavutuslistalla on muun muassa Grand Slam -finaalit Ranskan avoimista ja US Openista 2014. 33-vuotiaan Granollersin ura on ollut laskusuunnassa ja tällä hetkellä hän on nelinpelilistalla 36:s.

Granollersin veli Gerard ei ole pelannut samalla tasolla. 30-vuotias Gerard Granollers on nyt nelinpelissä sijalla 92, mikä on hänen uransa paras sijoitus. Grand Slam -turnauksissa hän on pelannut vasta tänä vuonna eikä ole päässyt ensimmäistä kierrosta pitemmälle.

Toisella kierroksella Kontinen ja Peers saavat vastaansa joko ruotsalais-saksalaisen parin Lindstedt/Puetz tai australialaisparin Purcell/Saville.

– Lindstedt pelaa täällä joka vuosi hyvin ja viihtyy nurmella. Puetz on todella taitava pelaaja, jonka olen nähnyt pelaavan Davis-cupia Saksalle, Kontinen tiesi.

Kontisen paras saavutus Wimbledonin nelinpelissä on välieräpaikka Peersin kanssa kaksi vuotta sitten. Viime kaudella kaksikko hävisi jo avauskierroksella.

Kontinen voitti Wimbledonin sekanelinpelin Heather Watsonin kanssa vuonna 2016. Kontinen ja Watson pelaavat sekanelinpeliä yhdessä myös tänä vuonna.

Lue myös:

Wimbledonin järjestäjät lätkäisivät 50 000 euron sakot kehnosti pelanneelle Bernard Tomicille – "Mielestäni pelasin niin hyvin kuin pystyin"

Tshekki Pliskova jyskytti jatkoon Wimbledonissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat