Suora

  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Uinnin MM, aamun kilpailut
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheilukierros

Uinnin superlahjakkuus Lahtinen nappasi nuorten EM-pronssia – huippu-uinnilla kolkuteltiin jo lähelle Suomen ennätystä

16-vuotias Laura Lahtinen voitti nuorten EM-pronssia 200 metrin perhosuinnista Kazanissa.

uinti
Laura Lahtinen sai nappiuinnilla nuorten EM-pronssia 200 metrin perhosessa.
Laura Lahtinen sai nappiuinnilla nuorten EM-pronssia 200 metrin perhosessa.Suomen Uimaliitto

SM-uinneissa mitaleja kahminut 16-vuotias Laura Lahtinen avasi mitalitilin nuorten EM-uinneissa Kazanissa. Lahtinen kauhoi ensimmäisen mitalinsa tämän vuoden arvokisoissa 200 metrin perhosuinnista 17-vuotiaiden sarjassa. Huippulahjakkuus tykitti matkan aikaan 2.11,14.

Matkan Suomen ennätystä pitää hallussaan Emilia Bottas (o.s. Pikkarainen), joka on uinut 200 metrin perhosen aikaan 2.10,89 vuonna 2012. Joka tapauksessa Lahtinen murskasi nuorten Suomen ennätyksen, joka sekin oli Bottaksen nimissä, 2.11,77 vuodelta 2009.

– Tämä on aivan mahtavaa, en pystynyt kuvittelemaan, että voisin saada näistä kisoista vielä mitalia, mutta nappiuinnilla se nyt tuli. Ajattelin, että voisin päästä juuri ja juuri 2.12:n ali, Lahtinen hehkutti tiedotteessa.

Lahtinen osoitti matkalla hyvää kestävyyttä ja ohitti kolmella viimeisellä altaanmitalla aina yhden kilpailijan. Lahtinen kertoikim oppineensa uuden taktiikan ja vauhdinjaon 200 metrille.

Kultamitalin matkalta vei Unkarin Blanka Berecz ajalla 2.09,80. Hopealle sijoittui Unkarin Fanni Fabian 17 sadasosaa heikommalla ajalla. Unkarilaiset ovat molemmat Lahtista vuoden vanhempia.

– Kiva se vaan on, että oli itseäni vanhempiakin mukana. Ei juurikaan jännittänyt, call roomissa oli ihan rento olo, ja sinne kuului meteliä hallista, niin tuli itsellekin hyvää tsemppiä ennen starttia. Palkintopallille kiipeäminen oli tosi upea hetki, ja mitali on hieno.

EM-kilpailut jatkuvat sunnuntaihin saakka. Lahtinen hankki finaalipaikan myös 200 rintauintiin, jonka välierät uitiin vain tunti perhosen finaalin jälkeen. Lahtinen kellotti tuossa kuudenneksi nopeimman ja oman ennätysajan 2.28,70. Hän jäi Noora Laukkasen nimissä olevasta nuorten SE:stä 0,4 sekuntia.

Lahtinen jatkaa arvokisarupeamaansa vain kaksi viikkoa tuon jälkeen aikuisten MM-uinneissa Koreassa.

Muokattu klo 20.39: Lisätty Lahtisen kommentit.

Lue myös:

Huippulupaus Lahtinen taas loistavassa vedossa SM-altaassa: löi Hulkon 100 metrin erissä uudella nuorten ennätyksellä, finaalista 16-vuotias nappasi pronssia

Hulkko tykitti Suomen mestaruuteen mielestään huonolla uinnilla – Laukkasen vauhti kateissa: "Näky taululla on ihan järkyttävä"

Naisten sekaviestijoukkue tähyää olympiapaikkaan MM-altaassa – Laukkanen ja superlupaus Lahtinen ratkovat kahden osuuden kohtalon

Lähteet: Uimaliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat